25 Haziran 2021, 21:17 | #1 |
25 Haziran 2021 Günün Yemeği
Patlıcan Parmesan Tarifi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Malzemeler . 3 adet . (yaklaşık 1 kg) patlıcan, . 3 yumurta, . 1 su bardağı un, . 2 su bardağı galeta unu, . 1/2 su bardağı ince rendelenmiş parmesan veya eski kaşar, . 2 su bardağı rendelenmiş taze kaşar. Sosu için; . 5 adet domates, . 1 tatlı kaşığı domates salçası, . 1 diş sarımsak, . 3 yemek kaşığı zeytinyağ, . Tuz. Hazırlanışı Hazırlanışı 1 Patlıcanları alaca soyup kalın yuvarlaklar şeklinde dilimleyin, 2 Bir kasede yumurtaları az tuz ilavesiyle çırpın, 3 Dilimleri önce una, ardından yumurtaya ve sonra galeta ununa bulayıp yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin, 4 Üzerlerine parmesanın yarısını serpin, 5 210 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirin, 6 Bu sırada sos için zeytinyağını kızdırıp rendelediğiniz sarımsağı ekleyin ve kokusu çıkana kadar karıştırın, 7 Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun, 8 Rendelediğini domatesleri ekleyip karıştırın ve kapağını kapatıp kıvam alana kadar pişirin, 9 Tuzunu ekleyip karıştırın ve ateşten alın, 10 34*20 cm'lik bir fırın kabının dibine 2-3 yemek kaşığı sos yayın, 11 Kızaran patlıcanların yarısını kaba yayın, 12 Üzerlerine sos yayın, rendelenmiş taze kaşarın yarısını yayın, 13 Kalan patlıcanları üzerlerine dizin, 14 Kalan sosu üzerlerine yayın, 15 Kalan kaşarı ve parmesanı da serpin, 16 190 derecede önceden ısıtılmış fırında peynirler eriyene kadar pişirin, 17 Üzerine kıyılmış taze fesleğen serperek servis edebilirsiniz. Afiyet Olsunn |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|