14 Aralık 2022, 12:30 | #1 |
Mantar Graten
Malzemeler 400 gram kültür mantarı 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağı 3,5 - 4 su bardağı süt 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi Üzeri için: 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Nasıl Yapılır? *Mantarları sapları ile kesin. *Yağsız tavada suyunu salıp çekene kadar pişirin. *Ayrı bir sos tavasında tereyağını eritin ve unu ekleyin mis gibi kokusu çıkana kadar kavurun. *Azar azar sütü ilave ederek durmadan karıştırın. Kıvam almaya başlayacaktır. Boza kıvamında bir hal aldığında sosunuz hazır. *İçine mantarları ve baharatı koyarak harmanlayın. *Fırın kabanınıza aktarın. Dilerseniz güveç kap kullanabilirsiniz, lezzetini ikiye katlıyor. *Üzerine kaşar peyniri rendeleyin ve önceden ısıtılmış fırında kaşar peyniri kızarana kadar 10 dakika kadar pişirin. Afiyetler olsun.. ^aLıntı^ |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|