Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Aralık 2022, 12:30   #1
Vav
Kayıtlı Üye
Vav - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Post Mantar Graten

Malzemeler
400 gram kültür mantarı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
3,5 - 4 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı muskat cevizi rendesi

Üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri





Nasıl Yapılır?
*Mantarları sapları ile kesin.
*Yağsız tavada suyunu salıp çekene kadar pişirin.
*Ayrı bir sos tavasında tereyağını eritin ve unu ekleyin mis gibi kokusu çıkana kadar kavurun.
*Azar azar sütü ilave ederek durmadan karıştırın. Kıvam almaya başlayacaktır. Boza kıvamında bir hal aldığında sosunuz hazır.
*İçine mantarları ve baharatı koyarak harmanlayın.
*Fırın kabanınıza aktarın. Dilerseniz güveç kap kullanabilirsiniz, lezzetini ikiye katlıyor.
*Üzerine kaşar peyniri rendeleyin ve önceden ısıtılmış fırında kaşar peyniri kızarana kadar 10 dakika kadar pişirin. Afiyetler olsun..

^aLıntı^