17 Haziran 2022, 16:04 | #1 |
Tavuk KaLamar
Tavuk KaLamar Tarifi İçin Malzemeler; •800-900 gr tavuk göğüsü •1 çay kaşığı kekik •1 çay kaşığı pul biber •1 çay kaşığı karabiber •1 çay kaşığı köri •1, 5 çay kaşığı tuz •1 diş sarımsak Sos malzemeleri; •1 yumurta •1 şişe soda (maden suyu) •1, 5 çay kaşığı tuz •5 yemek kaşığı un •1 çay kaşığı karbonat •Kızartmak için sıvı yağ Tavuk KaLamar Tarifi Yapılışı; Bizim çok sevdiğimiz yiyenlerden tam not alan tavuk kalamar tarifini kesinlikle denemenizi tavsiye ederim çok lezzetli bir tarif. Gelelim tavuk kalamarın yapılışına. ☺👉👉 Tavuklar parmak kalınlığında çok uzun olmayacak şekilde kesilir. Baharatlar, sarımsak ezeceğiyle ezilmiş sarımsak ve tuz eklenip iyice harmanlanır. En az 1-2 saat dolapta dinlendirilir. SOS için yumurta ve soda iyice çırpılır. Un, tuz ve karbonat eklenip iyice çırpılır. Tavuklar eklenip iyice karıştırılır, 5-10 dakika bekletilir. Kızartma tavasına yağ alınır. Yağ kızdığında tavuklar kızartılır. Sıcak sıcak ketçap ve mayonez veya sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
________________
"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|