17 Haziran 2022, 16:04
|
#1
|
|
Tavuk KaLamar
Tavuk KaLamar
Tarifi İçin Malzemeler;
•800-900 gr tavuk göğüsü
•1 çay kaşığı kekik
•1 çay kaşığı pul biber
•1 çay kaşığı karabiber
•1 çay kaşığı köri
•1, 5 çay kaşığı tuz
•1 diş sarımsak
Sos malzemeleri;
•1 yumurta
•1 şişe soda (maden suyu)
•1, 5 çay kaşığı tuz
•5 yemek kaşığı un
•1 çay kaşığı karbonat
•Kızartmak için sıvı yağ
Tavuk KaLamar
Tarifi Yapılışı;
Bizim çok sevdiğimiz yiyenlerden tam not alan tavuk kalamar tarifini kesinlikle denemenizi tavsiye ederim çok lezzetli bir tarif. Gelelim tavuk kalamarın yapılışına. ☺👉👉
Tavuklar parmak kalınlığında çok uzun olmayacak şekilde kesilir.
Baharatlar, sarımsak ezeceğiyle ezilmiş sarımsak ve tuz eklenip iyice harmanlanır.
En az 1-2 saat dolapta dinlendirilir. SOS için yumurta ve soda iyice çırpılır.
Un, tuz ve karbonat eklenip iyice çırpılır.
Tavuklar eklenip iyice karıştırılır, 5-10 dakika bekletilir.
Kızartma tavasına yağ alınır. Yağ kızdığında tavuklar kızartılır.
Sıcak sıcak ketçap ve mayonez veya sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
________________
"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."
|
|
|