Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Haziran 2022, 16:04   #1
Jayus
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
Jayus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Tavuk KaLamar



Tavuk KaLamar

Tarifi İçin Malzemeler;

•800-900 gr tavuk göğüsü
•1 çay kaşığı kekik
•1 çay kaşığı pul biber
•1 çay kaşığı karabiber
•1 çay kaşığı köri
•1, 5 çay kaşığı tuz
•1 diş sarımsak

Sos malzemeleri;

•1 yumurta
•1 şişe soda (maden suyu)
•1, 5 çay kaşığı tuz
•5 yemek kaşığı un
•1 çay kaşığı karbonat
•Kızartmak için sıvı yağ

Tavuk KaLamar

Tarifi Yapılışı;

Bizim çok sevdiğimiz yiyenlerden tam not alan tavuk kalamar tarifini kesinlikle denemenizi tavsiye ederim çok lezzetli bir tarif. Gelelim tavuk kalamarın yapılışına. ☺👉👉

Tavuklar parmak kalınlığında çok uzun olmayacak şekilde kesilir.
Baharatlar, sarımsak ezeceğiyle ezilmiş sarımsak ve tuz eklenip iyice harmanlanır.
En az 1-2 saat dolapta dinlendirilir. SOS için yumurta ve soda iyice çırpılır.
Un, tuz ve karbonat eklenip iyice çırpılır.
Tavuklar eklenip iyice karıştırılır, 5-10 dakika bekletilir.
Kızartma tavasına yağ alınır. Yağ kızdığında tavuklar kızartılır.
Sıcak sıcak ketçap ve mayonez veya sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
________________

"𝐻𝑒𝑟𝑘𝑒𝑠𝑖𝑛 𝑦𝑎𝑛𝑖𝑛𝑎 𝑔𝑖𝑡𝑚𝑒𝑘 𝑖𝑠𝑡𝑒𝑑𝑖𝑔𝑖 𝑏𝑖𝑟𝑖𝑙𝑒𝑟𝑖 𝑣𝑎𝑟𝑑𝑖𝑟, 𝑔𝑒𝑐𝑒𝑛𝑖𝑛 𝑢𝑐𝑢, 𝑠𝑎𝑏𝑎ℎ𝑖𝑛 𝑘𝑜𝑟𝑢, 𝑐𝑒ℎ𝑒𝑛𝑛𝑒𝑚𝑖𝑛 𝑑𝑖𝑏𝑖 𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑜𝑙𝑠𝑎..."