Tavuk KaLamar
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tavuk KaLamar Tarifi İçin Malzemeler; •800-900 gr tavuk göğüsü •1 çay kaşığı kekik •1 çay kaşığı pul biber •1 çay kaşığı karabiber •1 çay kaşığı köri •1, 5 çay kaşığı tuz •1 diş sarımsak Sos malzemeleri; •1 yumurta •1 şişe soda (maden suyu) •1, 5 çay kaşığı tuz •5 yemek kaşığı un •1 çay kaşığı karbonat •Kızartmak için sıvı yağ Tavuk KaLamar Tarifi Yapılışı; Bizim çok sevdiğimiz yiyenlerden tam not alan tavuk kalamar tarifini kesinlikle denemenizi tavsiye ederim çok lezzetli bir tarif. Gelelim tavuk kalamarın yapılışına. ☺👉👉 Tavuklar parmak kalınlığında çok uzun olmayacak şekilde kesilir. Baharatlar, sarımsak ezeceğiyle ezilmiş sarımsak ve tuz eklenip iyice harmanlanır. En az 1-2 saat dolapta dinlendirilir. SOS için yumurta ve soda iyice çırpılır. Un, tuz ve karbonat eklenip iyice çırpılır. Tavuklar eklenip iyice karıştırılır, 5-10 dakika bekletilir. Kızartma tavasına yağ alınır. Yağ kızdığında tavuklar kızartılır. Sıcak sıcak ketçap ve mayonez veya sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 23:18. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.