IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Aralık 2023, 20:49   #1
Memories last forever.
Alisa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Üzüm Yaprağı Dolması

Üzüm Yaprağı Dolması Tarifi İçin malzemeler


  • 150 g üzüm yaprağı
  • 300 g yağlı kuzu kıyma
  • 300 g dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan (İnce kıyılmış)
  • 4 yemek kaşığı baldo pirinci
  • 1/3 demet dereotu (İnce kıyılmış)
  • 1 demet taze nane (İnce kıyılmış)
  • 1/3 demet taze kişniş (İnce kıyılmış)
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 su bardağı tereyağı (Eritilmiş)
  • 500 g yoğurt


Üzüm Yaprağı Dolması Nasıl Yapılır?


  • Kıymaları, yıkanmış pirinci, kuru soğanı, yeşillikleri, tuz ile karabiberi bir kaba alın ve karıştırarak iç harcı hazırlayın.
  • Yapraklar salamuraysa önceden birkaç defa sıcak suda yıkayın ki yapraklar tuzlu kalmasın.
  • Eğer taze yaprak kullanıyorsanız, yaprakları az tuzlu kaynar suda haşlayın 4-5 dakika haşladıktan sonra soğuk suya alın.
  • Tencerenin dibine birkaç yaprak açın ve sonrasında her yaprağın içine harcı koyarak güzelce bohça gibi kapatın ve dolmaları tencere dibinden başlayarak birkaç sıra dizin.
  • En son üzerine su ve tereyağı dökün, orta ateşte yaklaşık 2-2,5 saat pişirin. Dolma hazır olunca yanında yoğurtla servis edin.
lezzet


________________

Sanalı bıraktım..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:21.