- -
Üzüm Yaprağı Dolması
(
https://www.ircforumu.org/dolmalar-sarmalar/115049-uzum-yapragi-dolmasi.html)
Alisa |
28 Aralık 2023 20:49 |
Üzüm Yaprağı Dolması
Üzüm Yaprağı Dolması Tarifi İçin malzemeler
- 150 g üzüm yaprağı
- 300 g yağlı kuzu kıyma
- 300 g dana kıyma
- 1 adet kuru soğan (İnce kıyılmış)
- 4 yemek kaşığı baldo pirinci
- 1/3 demet dereotu (İnce kıyılmış)
- 1 demet taze nane (İnce kıyılmış)
- 1/3 demet taze kişniş (İnce kıyılmış)
- 1 su bardağı et suyu
- 1 yemek kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 su bardağı tereyağı (Eritilmiş)
- 500 g yoğurt
Üzüm Yaprağı Dolması Nasıl Yapılır?
- Kıymaları, yıkanmış pirinci, kuru soğanı, yeşillikleri, tuz ile karabiberi bir kaba alın ve karıştırarak iç harcı hazırlayın.
- Yapraklar salamuraysa önceden birkaç defa sıcak suda yıkayın ki yapraklar tuzlu kalmasın.
- Eğer taze yaprak kullanıyorsanız, yaprakları az tuzlu kaynar suda haşlayın 4-5 dakika haşladıktan sonra soğuk suya alın.
- Tencerenin dibine birkaç yaprak açın ve sonrasında her yaprağın içine harcı koyarak güzelce bohça gibi kapatın ve dolmaları tencere dibinden başlayarak birkaç sıra dizin.
- En son üzerine su ve tereyağı dökün, orta ateşte yaklaşık 2-2,5 saat pişirin. Dolma hazır olunca yanında yoğurtla servis edin.
lezzet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:55. |
|
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.