IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Dolmalar - Sarmalar (https://www.ircforumu.org/dolmalar-sarmalar/)
-   -   Üzüm Yaprağı Dolması (https://www.ircforumu.org/dolmalar-sarmalar/115049-uzum-yapragi-dolmasi.html)

Alisa 28 Aralık 2023 20:49

Üzüm Yaprağı Dolması
 
Üzüm Yaprağı Dolması Tarifi İçin malzemeler


  • 150 g üzüm yaprağı
  • 300 g yağlı kuzu kıyma
  • 300 g dana kıyma
  • 1 adet kuru soğan (İnce kıyılmış)
  • 4 yemek kaşığı baldo pirinci
  • 1/3 demet dereotu (İnce kıyılmış)
  • 1 demet taze nane (İnce kıyılmış)
  • 1/3 demet taze kişniş (İnce kıyılmış)
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 su bardağı tereyağı (Eritilmiş)
  • 500 g yoğurt


Üzüm Yaprağı Dolması Nasıl Yapılır?


  • Kıymaları, yıkanmış pirinci, kuru soğanı, yeşillikleri, tuz ile karabiberi bir kaba alın ve karıştırarak iç harcı hazırlayın.
  • Yapraklar salamuraysa önceden birkaç defa sıcak suda yıkayın ki yapraklar tuzlu kalmasın.
  • Eğer taze yaprak kullanıyorsanız, yaprakları az tuzlu kaynar suda haşlayın 4-5 dakika haşladıktan sonra soğuk suya alın.
  • Tencerenin dibine birkaç yaprak açın ve sonrasında her yaprağın içine harcı koyarak güzelce bohça gibi kapatın ve dolmaları tencere dibinden başlayarak birkaç sıra dizin.
  • En son üzerine su ve tereyağı dökün, orta ateşte yaklaşık 2-2,5 saat pişirin. Dolma hazır olunca yanında yoğurtla servis edin.
lezzet


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:55.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.