21 Kasım 2023, 18:35 | #1 |
Balık Pişirirken...
Asla Yapmayın! • Balığı buzdolabında bile uzun süre saklamayın. • Balık pişirirken yemeğin içine limon ilave etmeyin. • Buğlama yaparken tepsinin kapağını sürekli açmayın. • Satıcıdan alınan çirozları kafalarını koparıp yıkamadan yemeyin. Mutlaka Yapın! Balığı mevsiminde yiyin. • Balığı pişirmeden bol suyla yıkayın ve tuzlayıp 10-15 dakika kevgirde süzülmeye bırakın. • Balığı tavaya atmadan önce tuzlayıp dinlendirin. Unlayıp tavaya atın. • Balığı kızgın yağda tava yapın. Yağın kızdığını tavaya ekmek parçası atıp yanında kabarcıklar belirmeye başladığında anlarsınız. Ayrıca ekmek parçası yağdaki suyu alacak ve yağın üzerinize sıçramasını önleyecektir. • Tava yaparken balıkları birbirine değmeden, aralıklı olarak yerleştirin. • Balık kokusunu gidermek için ellerinizi limonlu suyla yıkayın. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|