Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Kasım 2023, 18:35   #1
eLsaa
Kayıtlı Üye
eLsaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Balık Pişirirken...

Asla Yapmayın!

• Balığı buzdolabında bile uzun süre saklamayın.
• Balık pişirirken yemeğin içine limon ilave etmeyin.
• Buğlama yaparken tepsinin kapağını sürekli açmayın.
• Satıcıdan alınan çirozları kafalarını koparıp yıkamadan yemeyin.

Mutlaka Yapın!

Balığı mevsiminde yiyin.
• Balığı pişirmeden bol suyla yıkayın ve tuzlayıp 10-15 dakika kevgirde süzülmeye bırakın.
• Balığı tavaya atmadan önce tuzlayıp dinlendirin. Unlayıp tavaya atın.
• Balığı kızgın yağda tava yapın. Yağın kızdığını tavaya ekmek parçası atıp yanında kabarcıklar belirmeye başladığında anlarsınız. Ayrıca ekmek parçası yağdaki suyu alacak ve yağın üzerinize sıçramasını önleyecektir.
• Tava yaparken balıkları birbirine değmeden, aralıklı olarak yerleştirin.
• Balık kokusunu gidermek için ellerinizi limonlu suyla yıkayın.