21 Kasım 2023, 18:35
|
#1
|
|
Balık Pişirirken...
Asla Yapmayın!
• Balığı buzdolabında bile uzun süre saklamayın.
• Balık pişirirken yemeğin içine limon ilave etmeyin.
• Buğlama yaparken tepsinin kapağını sürekli açmayın.
• Satıcıdan alınan çirozları kafalarını koparıp yıkamadan yemeyin.
Mutlaka Yapın!
Balığı mevsiminde yiyin.
• Balığı pişirmeden bol suyla yıkayın ve tuzlayıp 10-15 dakika kevgirde süzülmeye bırakın.
• Balığı tavaya atmadan önce tuzlayıp dinlendirin. Unlayıp tavaya atın.
• Balığı kızgın yağda tava yapın. Yağın kızdığını tavaya ekmek parçası atıp yanında kabarcıklar belirmeye başladığında anlarsınız. Ayrıca ekmek parçası yağdaki suyu alacak ve yağın üzerinize sıçramasını önleyecektir.
• Tava yaparken balıkları birbirine değmeden, aralıklı olarak yerleştirin.
• Balık kokusunu gidermek için ellerinizi limonlu suyla yıkayın.
|
|
|