Balık Pişirirken...
Asla Yapmayın! • Balığı buzdolabında bile uzun süre saklamayın. • Balık pişirirken yemeğin içine limon ilave etmeyin. • Buğlama yaparken tepsinin kapağını sürekli açmayın. • Satıcıdan alınan çirozları kafalarını koparıp yıkamadan yemeyin. Mutlaka Yapın! Balığı mevsiminde yiyin. • Balığı pişirmeden bol suyla yıkayın ve tuzlayıp 10-15 dakika kevgirde süzülmeye bırakın. • Balığı tavaya atmadan önce tuzlayıp dinlendirin. Unlayıp tavaya atın. • Balığı kızgın yağda tava yapın. Yağın kızdığını tavaya ekmek parçası atıp yanında kabarcıklar belirmeye başladığında anlarsınız. Ayrıca ekmek parçası yağdaki suyu alacak ve yağın üzerinize sıçramasını önleyecektir. • Tava yaparken balıkları birbirine değmeden, aralıklı olarak yerleştirin. • Balık kokusunu gidermek için ellerinizi limonlu suyla yıkayın. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:40. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.