IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Balıkçılık (https://www.ircforumu.org/balikcilik/)
-   -   Balık Pişirirken... (https://www.ircforumu.org/balikcilik/110011-balik-pisirirken.html)

eLsaa 21 Kasım 2023 18:35

Balık Pişirirken...
 
Asla Yapmayın!

• Balığı buzdolabında bile uzun süre saklamayın.
• Balık pişirirken yemeğin içine limon ilave etmeyin.
• Buğlama yaparken tepsinin kapağını sürekli açmayın.
• Satıcıdan alınan çirozları kafalarını koparıp yıkamadan yemeyin.

Mutlaka Yapın!

Balığı mevsiminde yiyin.
• Balığı pişirmeden bol suyla yıkayın ve tuzlayıp 10-15 dakika kevgirde süzülmeye bırakın.
• Balığı tavaya atmadan önce tuzlayıp dinlendirin. Unlayıp tavaya atın.
• Balığı kızgın yağda tava yapın. Yağın kızdığını tavaya ekmek parçası atıp yanında kabarcıklar belirmeye başladığında anlarsınız. Ayrıca ekmek parçası yağdaki suyu alacak ve yağın üzerinize sıçramasını önleyecektir.
• Tava yaparken balıkları birbirine değmeden, aralıklı olarak yerleştirin.
• Balık kokusunu gidermek için ellerinizi limonlu suyla yıkayın.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 15:40.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.