IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Yapay Zeka Yapay Zeka Haberleri.

 
 
Seçenekler Stil
Alt 14 Nisan 2024, 10:35   #1
Standart Android Studio Artık Gemini 1.0 Pro Kullanıyor



Google, geliştiricilerin daha iyi kodları daha hızlı yazmasına yardımcı olmak için Gemini 1.0 Pro modelinin artık Android Studio’da kullanılabildiğini duyurdu. Google uygulamanın hala önizlemede olduğunu ve şimdilik ücretsiz olarak kullanılabildiğini belirtiyor.

Android Studio’daki Gemini doğrudan uygulamanın içine yerleştirilmiş bir kodlama asistanı olarak karşımıza çıkıyor. Uygulama kodu oluşturma, karmaşık kod tamamlamaları sağlama, sorularınızı yanıtlama, ilgili kaynakları bulma, kod yorumları ekleme ve daha pek çok konuda yardımcı olacak.

Android Studio için Gemini ile Google, gizlilik korkularını gidermeyi umuyor. Şirket, attığı adımları şöyle sıralıyor: “Android Studio’daki Gemini gizlilik göz önünde bulundurularak tasarlandı. Gemini yalnızca oturum açıp etkinleştirdikten sonra kullanılabilir. Çoğu özellikten yararlanmak için kod bağlamınızı göndermenize gerek yoktur. Varsayılan olarak Android Studio’daki Gemini’nin sohbet yanıtları yalnızca konuşma geçmişine dayalıdır ve özelleştirilmiş yanıtlar için ek bağlamı paylaşmak isteyip istemediğinizi siz belirlersiniz. Bunu istediğiniz zaman Android Studio > Ayarlar bölümünde ayrıntılı proje düzeyinde güncelleyebilirsiniz. Ayrıca .aiexclude dosyası aracılığıyla belirli dosya ve klasörleri devre dışı bırakmanız için özel bir yöntemimiz de var. Diğer yapay zeka projelerindeki çalışmalarımıza benzer şekilde, bizi sorumlu tutan bir dizi yapay zeka ilkesine bağlı kalıyoruz.”

Bu arada artık Gemini API Starter şablonunu Android Studio Canary’de Dosya > Yeni Proje > Gemini API Starter’a giderek kullanmanız da mümkün. Bunu kullanarak, yerleşik üretken yapay zeka özelliklerine sahip uygulamalar üzerinde çalışmaya başlayabilirsiniz.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:58.