IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


Ağaç Şeklinde Aç12Beğeni

 
Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 25 Nisan 2023, 09:41   #1
Webmaster
CeReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Gaziantep Usulu Beyran Corbasi Tarifi

MALZEMELER
1 kg. kemikli kuzu eti (gerdan ve incik)
2 litre su (kuzu etini haslamak icin)
1 su bardagi pirinc
1 tatli kasigi tuz
5 dis sarimsak
2 yemek kasigi pul biber
1 cay kasigi karabiber
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kuzu etini genisce bir tencereye alarak uzerine suyu ekleyin. Orta-kisIk ateste, harli bir sekilde kaynatmadan pisirmeye baslayin.
Et piserken su uzerine kopuk birikecektir. Bir kevgir veya kepce yardimiyla devamli olarak bu kopugu temizleyip kemikli et suyunun temiz kalmasini saglayin. Etler iyice yumusayip kemikten ayrilmaya baslayincaya dek haslamaya devam edin. Tercihen en az 3 saat, vaktiniz varsa 6-8 saat kadar kisIk ateste pisirin.
Bu sirada pirincleri bir kaseye alarak uzerini 1 parmak gececek kadar sicak su ilave edin. 15-20 dakika kadar bu sekilde bekletin. Ardindan bir miktar tuz ve 1,5 su bardagi su ilave ederek pisirmeye baslayin, suyunu cekince ocaktan alin ve kenara ayirin.
Etler pistikten sonra suyunu suzun. Etleri bir kenara alip didiklemek icin ayirin. Suyu tekrar tencereye dokun. Et suyunun sicak kalmasi icin servis etmeden once orta-kisIk ateste birakin, icine tuzunu ekleyin.
Servis ederken pirinci ve didiklenmis etleri kaselere bolusturun. Sarimsaklari doverek pure haline getirin ve bir kaseye alip uzerine cok az et suyu ekleyerek acin. Ardindan sarimsagi da kaselere bolusturun.
Pul biberi de kaselerin icine paylastirin. Aci tattan hoslanmiyorsaniz pul biberi azaltabilirsiniz. Ardindan ocakta kaynamis olan sicacik et suyunu kepceyle kaselere paylastirin. Uzerine karabiber serpistirerek servis edin.


ALİNTİ ~
ESinti bunu beğendi.
________________

Bizde MutSuz Olalim ~
 
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:18.