IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   TurkiyeFM.NET & BizimSohbet.NET Paylaşımları (https://www.ircforumu.org/turkiyefm-net-bizimsohbet-net-paylasimlari/)
-   -   Gaziantep Usulu Beyran Corbasi Tarifi (https://www.ircforumu.org/turkiyefm-net-bizimsohbet-net-paylasimlari/86566-gaziantep-usulu-beyran-corbasi-tarifi.html)

CeReN 25 Nisan 2023 09:41

Gaziantep Usulu Beyran Corbasi Tarifi
 
MALZEMELER
1 kg. kemikli kuzu eti (gerdan ve incik)
2 litre su (kuzu etini haslamak icin)
1 su bardagi pirinc
1 tatli kasigi tuz
5 dis sarimsak
2 yemek kasigi pul biber
1 cay kasigi karabiber
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Kuzu etini genisce bir tencereye alarak uzerine suyu ekleyin. Orta-kisIk ateste, harli bir sekilde kaynatmadan pisirmeye baslayin.
Et piserken su uzerine kopuk birikecektir. Bir kevgir veya kepce yardimiyla devamli olarak bu kopugu temizleyip kemikli et suyunun temiz kalmasini saglayin. Etler iyice yumusayip kemikten ayrilmaya baslayincaya dek haslamaya devam edin. Tercihen en az 3 saat, vaktiniz varsa 6-8 saat kadar kisIk ateste pisirin.
Bu sirada pirincleri bir kaseye alarak uzerini 1 parmak gececek kadar sicak su ilave edin. 15-20 dakika kadar bu sekilde bekletin. Ardindan bir miktar tuz ve 1,5 su bardagi su ilave ederek pisirmeye baslayin, suyunu cekince ocaktan alin ve kenara ayirin.
Etler pistikten sonra suyunu suzun. Etleri bir kenara alip didiklemek icin ayirin. Suyu tekrar tencereye dokun. Et suyunun sicak kalmasi icin servis etmeden once orta-kisIk ateste birakin, icine tuzunu ekleyin.
Servis ederken pirinci ve didiklenmis etleri kaselere bolusturun. Sarimsaklari doverek pure haline getirin ve bir kaseye alip uzerine cok az et suyu ekleyerek acin. Ardindan sarimsagi da kaselere bolusturun.
Pul biberi de kaselerin icine paylastirin. Aci tattan hoslanmiyorsaniz pul biberi azaltabilirsiniz. Ardindan ocakta kaynamis olan sicacik et suyunu kepceyle kaselere paylastirin. Uzerine karabiber serpistirerek servis edin.


ALİNTİ ~

AntepLi 25 Nisan 2023 12:38

Çorba değil..

Absent 25 Nisan 2023 12:42

Alıntı:

AntepLi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 322452)
Çorba değil..

Ne peki aminiyum. Ana yemek mi :abs

CeReN 25 Nisan 2023 13:27

Alıntı:

AntepLi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 322452)
Çorba değil..

Ben Corba dedim oldu bu kadar : )

AntepLi 25 Nisan 2023 14:30

Alıntı:

CeReN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 322468)
Ben Corba dedim oldu bu kadar : )

Coğrafi işaret almış bir yemeğe çorba demek üzücü Tüm Antep Bu duruma tepkili

AntepLi 25 Nisan 2023 14:31

Alıntı:

Absent Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 322455)
Ne peki aminiyum. Ana yemek mi :abs

Sulu yemek katagorisi Cahillikten öleceksiniz. Sizle yemek konuşmam bile benim saçmalık kendime ayıp ediyorum

Absent 25 Nisan 2023 15:07

Alıntı:

AntepLi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 322486)
Sulu yemek katagorisi Cahillikten öleceksiniz. Sizle yemek konuşmam bile benim saçmalık kendime ayıp ediyorum

Ashehawhahhwhah :D sen beni güldürdün Allah’ta seni güldürsün boluuuum

Ada 25 Nisan 2023 21:23

Kuzu eti olmasa olmas mıydı:)

Eline sağlık @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cim.

Oblivion 25 Nisan 2023 21:40

Gaziantep Beyran deyince orda durun ama. Tarif güzel ama yapan ustanın hunerine bağlı. Neyse ben bu saatte açık beyranci aramaya çıkıyorum görüşürüz

CeReN 26 Nisan 2023 12:52

Alıntı:

AntepLi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 322484)
Coğrafi işaret almış bir yemeğe çorba demek üzücü Tüm Antep Bu duruma tepkili

Mahkemeye Verirsiniz Artik : )))


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 20:38.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.