IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç13Beğeni

 
 
Seçenekler Stil
Alt 02 Ağustos 2021, 22:03   #1
BekLentiLer Üzer BekLemeyin
Ecem12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ev Yapımı Antep Baklavası

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ev Yapımı Antep Baklavası Tarifi'nin Malzemeleri
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 tutam tuz
Açmak için

Nişasta ( 2 paket)
İçi için:

3 paket dövülmüş ceviz
Şerbeti için:

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon
Üzeri için:

300 gr tereyağı( tavada kızdırdıktan sonra süzün süzgeçle başka bir tavaya)
Süs için:

Antep fıstığı

Ev Yapımı Antep Baklavası Tarifi'nin Yapılışı
Bütün malzemeyi un ve kabartma tozu hariç bir kapta karıştırıyorsunuz .Sonra unu ve kabartma tozunu da ilave edip devam yoğuruyorsunuz.
40 tane ceviz büyüklüğünde beze hazırlıyorsunuz. 10 dakika dinlendiriniz.
Bezeleri tek tek ( El büyüklüğünde)açıp 4 er kat üst üste dizin. Bu işlemi 10 kez yapıyorsunuz. (10*4)
Sonra yine nişastayla bu dörtlü katları ince yufka şeklinde incecik açıyorsunuz. (Açmak için bol nişasta gerek)
Tepsiyi tereyağılıyorsunuz ve açtığınız 4 lünün ikisini tepsiye dizip bir fırçayla tereyağını serpiştiriyorsunuz.
İkinci 4 lüyü de bol nişastayla açın ve tek tek ayırıp tepsiye düz şekilde değilde, yufkadan yırtıp yırtıp tepsiye yerleştirin ( 1 yufkayı 4 /5 parçaya yırtın .Daha çıtır olur)
Ve her katına tereyağını fırçayla serpiştiriniz.
10 u katta ve 30 u katta cevizleriniz serpiştiriniz veya son kata en üst katını da tek parça olarak diziniz.
Baklava sekli veya dörtgen şekli kesiniz.
Üstüne geri kalan sıcak tereyağını gezdiriniz ( Önce kenarlarından başlayıp tepsiyi eğri tutup gezdiriniz .Tereyağını içinde, sonra ortalara doğru gezdiriniz tereyağını ve 180 derece fırına veriniz.
Üstü kızarana kadar (40/50dakika) pişiriniz
3 su bardağı şeker ile 3 su bardağı suyu kaynatıyorsunuz.
(25/30 dakika)kapatmadan iki dakika Önce limonunu ekleyiniz.
Bu şerbeti soğumaya bırakınız. Soğuk bir yere. (yada önceden hazırlayınız)
Baklava fırından çıktıktan sonra soğuk şerbeti gezdiriniz.
Sonra Antep fıstığı ile süsleyiniz.
Oktayy, IneGoL ve FesLeğen bunu beğendiler.
________________


Bir Defa Aldatan Kisiyi Affedersen, Seni Yine Kullanir;
Çünkü Ihanet Bir Ruh Hali Degil, Karakterin Dökülüş Biçimidir.
 
Alt 02 Ağustos 2021, 22:06   #2
Ya Hep Ya Hiç
Oktayy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Harika görünüyor olsa hayır demem

Ecem12 bunu beğendi.
 
Alt 02 Ağustos 2021, 22:11   #3
BekLentiLer Üzer BekLemeyin
Ecem12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Buyur Baklavan mis:

IneGoL bunu beğendi.
________________


Bir Defa Aldatan Kisiyi Affedersen, Seni Yine Kullanir;
Çünkü Ihanet Bir Ruh Hali Degil, Karakterin Dökülüş Biçimidir.
 
Alt 02 Ağustos 2021, 22:15   #4
Kayıtlı Üye
IneGoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Hahahah ellerine kollarına sağlık tsk ederim @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] harika olmuş

Ecem12 bunu beğendi.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]



[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 02 Ağustos 2021, 22:17   #5
Huysuz ve tatlı kadın..
Yazgı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Antep baklavası evde olur mu ya ev baklavasını hiç sevmiyorum. Buralarda Güllüoğlu tercihim sjsj

IneGoL ve Ecem12 bunu beğendiler.
________________

 
Alt 02 Ağustos 2021, 22:18   #6
S4S
AdanaDemirSpor
S4S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yapsanda yesek hani

Ecem12 bunu beğendi.
________________


Sen Yeter Ki Çocuk Gibi Davran Gönlümde Salıncağın Hazır Bebeğim ~

#ads
 
Alt 02 Ağustos 2021, 22:22   #7
Standart

Alıntı:
S4S Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yapsanda yesek hani
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] mülayim adanalı işin gücün yemek şeker komasına girersin

 
Alt 02 Ağustos 2021, 22:22   #8
Standart

Alıntı:
Ecem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Buyur Baklavan mis:
Bana da versene

Alıntı:
Yazgı Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Antep baklavası evde olur mu ya ev baklavasını hiç sevmiyorum. Buralarda Güllüoğlu tercihim sjsj
Owww sen harbi ağzının tadını bilmiyon haa

Alıntı:
S4S Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yapsanda yesek hani
Ula ne yapardı dimi ya. Maç izlemek için yengeye baklava açıyomuş aheuaheua aklıma geldi bak özledim keratayı

Ecem12, S4S ve IneGoL bunu beğendiler.
________________

Öpüşmek; alt katı kiralamak için, üst katta yapılan anlaşmadır..
 
Alt 02 Ağustos 2021, 22:42   #9
BekLentiLer Üzer BekLemeyin
Ecem12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
Absent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bana da versene



Owww sen harbi ağzının tadını bilmiyon haa



Ula ne yapardı dimi ya. Maç izlemek için yengeye baklava açıyomuş aheuaheua aklıma geldi bak özledim keratayı
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Antepin Butun Baklavalari Feda Olsun Sana Beeee

________________


Bir Defa Aldatan Kisiyi Affedersen, Seni Yine Kullanir;
Çünkü Ihanet Bir Ruh Hali Degil, Karakterin Dökülüş Biçimidir.
 
Alt 02 Ağustos 2021, 23:11   #10
Standart

Alıntı:
Ecem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Antepin Butun Baklavalari Feda Olsun Sana Beeee
Gaza getirme beni de yap yiyek o zaman :sokagirmis:

________________

Öpüşmek; alt katı kiralamak için, üst katta yapılan anlaşmadır..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:16.