IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 16 Mart 2023, 13:09   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Ayna görünümlü sir kaplama nasil yapilir?

AYNA GÖRÜNÜMLÜ SIR KAPLAMA NASIL YAPILIR?





Belki bir iki kez yaptığınızda başarısız olabilirsiniz. Ama eliniz ve gözünüz alışında harikalar yaratabilirsiniz. O yüzden ilk önce basit tariflerde kullanın, örneğin Donught tarifleri bu iş için çok uygun. Hem yapımı kolay hemde birden fazla pişireceğiniz için birden fazla deneme imkanınız olacaktır.

Daha sonra pişmeyen özellikle soğuk cheesecakelerde uygulayabilirsiniz. Eğer sanatsal yönünüz iyiyse harikalar yaratabilirsiniz. İnternette gördüğüm ve beğendiğim en güzel sır kaplama galaksi görünümlü olanıdır. Bir diğeri ise bayrak kırmızısı renkle yapılan sırdır. Bu iki renk muhteşem görüntüler ortaya çıkarıyor.

HAVA KABARCIKLARINA DİKKAT

Her tarifin kendine has zorlukları ve hassaslıkları vardır. Bu tarifte ise birkaç hususa dikkat etmek gerekiyor. En önemli husustan bir tanesi sır kaplamanın ısısını ayarlamak ve dengede tutmak, diğeri ise malzemelerin karıştırılması yani homojen hale gelmesi. Bunlardan birini yanlış yaparsak sır kaplamanın içerisine fazlaca hava hapsedebilir ve görüntüyü bozabiliriz. O meşhur mermer ve ayna görüntüsünü yakalamaya biliriz.

GIDA BOYASI

Gıda boyası olarak kesinlikle jel gıda boyası kullanmanız gerekiyor. Kaç renk kullanacaksanız uygun miktarda karışımları ayrı kaplara ayırın ve her rengi ayrı kapta hazırlayın. Galaksi deseni oluşturacaksak mavi ve birkaç mavi tonu kullanabiliriz. En sonunda da üzerine yıldız desenli sprinkle serptik mi muhteşem bir görüntü ortaya çıkacaktır.


 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:08.