IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Ocak 2023, 19:56   #1
BANLI ÜYE
KriminaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Samsung’dan 360 derece katlanabilen yeni ekran!

Samsung, katlanabilir ekran teknolojisine yönelik yatırımlarını artırıyor.
Samsung Display, “Flex In and Out” adı verilen…




Samsung, katlanabilir ekran teknolojisine yönelik yatırımlarını artırıyor. Samsung Display, “Flex In and Out” adı verilen 360 derecelik menteşeye sahip katlanabilir OLED panelini duyurdu. Yeni tasarım, panelin hem içe hem dışa katlanmasına izin veriyor. Bu sayede mevcut katlanabilir telefonlar gibi açılarak büyüyebilir veya daha da küçültülebilir.

Samsung Galaxy Z Fold 5, Flex In and Out ekran mı olacak?
Samsung Display, yeni katlanabilir ekran prototipi Flex In and Out ile merak uyandırıyor. İçe ve dışa doğru katlanabilen ekran, katlanabilir sektörünün en büyük sorunlarından biri olan menteşe kalınlığının önüne geçebilir.



Samsung’un Galaxy Z Fold ve Z Flip serisinin katlanabilir ekranlarında belirgin bir menteşe farkı bulunuyor. Flex In & Out paneli ise daha büyük bir katlama yarıçapına sahip olduğu için menteşenin kalınlığını azaltıyor. Samsung bu menteşeye “water-drop (damla) menteşe” adını veriyor.

Bu prototip ekran, Z Fold serisiyle benzerlik taşıyor ve Z Fold5 ile kullanıcılara sunulabileceğine dair iddialar da var. Ancak bu, bazı sorunları beraberinde getiriyor. Örneğin katlanabilir ekranların üst katmanı hala plastik ve çizilmelere karşı savunmasız.

Galaxy Z Fold serisi içe doğru katlanarak bu tehlikeden kaçınabiliyor. Ancak Flex In and Out panelini dışa doğru katlarsanız, esnek OLED korunmasız kalacak. Telefonu bu şekilde kullanmak ise ekranın çizilmesine yol açacaktır.

Samsung’un birçok farklı katlanabilir prototip tanıttığını belirtmekte fayda var. Ancak bu, gerçek bir ürün olmaya daha yakın görünüyor. Bununla birlikte Galaxy S23 ailesinin 1 Şubat’ta Unpacked etkinliğinde duyurulacağını da hatırlatalım.





Keyifli Forumlar:





Alıntıdır:
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:18.