10 Aralık 2022, 20:40 | #1 |
Ege Usulü Fava
Ege Usulü Fava Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı kuru bakla 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet küçük boy kuru soğan (yemeklik doğranmış) 1 adet limon suyu 1 adet küp şeker 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kimyon 5 su bardağı su Üzeri İçin: 1 tutam kırmızı soğan(küp doğranmış) 1 tutam dereotu 1 yemek kaşığı zeytinyağı YapıLışı *Yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. *Kuru baklayı yıkayın ve tencereye alın. *Tuz, şeker, kimyon ve suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin. Ara ara karıştırmanız gerekir. Yaklaşık 40 dakika içinde suyunu çekecek ve kıvam alacak. *Derin bir kaba aktarın ve pürüzsüz kıvam alması için blender'dan geçirin. *Ardından kare bir borcama aktarın. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra üzerini streçleyip en az 3 saat buzdolabında bekletin. *Dilimleyerek servis edin ve üzerini mor soğan ve dereotu ile süsleyip zeytinyağı gezdirin. Afiyet olsun.. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|