IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 10 Aralık 2022, 20:40   #1
Vav
Kayıtlı Üye
Vav - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Post Ege Usulü Fava

Ege Usulü Fava Tarifi İçin Malzemeler
2 su bardağı kuru bakla
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet küçük boy kuru soğan (yemeklik doğranmış)
1 adet limon suyu
1 adet küp şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
5 su bardağı su

Üzeri İçin:
1 tutam kırmızı soğan(küp doğranmış)
1 tutam dereotu
1 yemek kaşığı zeytinyağı




YapıLışı
*Yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
*Kuru baklayı yıkayın ve tencereye alın.
*Tuz, şeker, kimyon ve suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin. Ara ara karıştırmanız gerekir. Yaklaşık 40 dakika içinde suyunu çekecek ve kıvam alacak.
*Derin bir kaba aktarın ve pürüzsüz kıvam alması için blender'dan geçirin.
*Ardından kare bir borcama aktarın. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra üzerini streçleyip en az 3 saat buzdolabında bekletin.
*Dilimleyerek servis edin ve üzerini mor soğan ve dereotu ile süsleyip zeytinyağı gezdirin. Afiyet olsun..
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:56.