Ege Usulü Fava
Ege Usulü Fava Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı kuru bakla 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet küçük boy kuru soğan (yemeklik doğranmış) 1 adet limon suyu 1 adet küp şeker 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı kimyon 5 su bardağı su Üzeri İçin: 1 tutam kırmızı soğan(küp doğranmış) 1 tutam dereotu 1 yemek kaşığı zeytinyağı [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] YapıLışı *Yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. *Kuru baklayı yıkayın ve tencereye alın. *Tuz, şeker, kimyon ve suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin. Ara ara karıştırmanız gerekir. Yaklaşık 40 dakika içinde suyunu çekecek ve kıvam alacak. *Derin bir kaba aktarın ve pürüzsüz kıvam alması için blender'dan geçirin. *Ardından kare bir borcama aktarın. Oda sıcaklığında soğuduktan sonra üzerini streçleyip en az 3 saat buzdolabında bekletin. *Dilimleyerek servis edin ve üzerini mor soğan ve dereotu ile süsleyip zeytinyağı gezdirin. Afiyet olsun.. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:57. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.