IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 06 Ekim 2022, 00:08   #1
Emektar
ESinti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Humus ezmesi


Humus

Malzemeler


2 su bardağı nohut
(250 g) (tercihen Koçbaşı)

1 tatlı kaşığı karbonat (arzuya göre)
2 diş sarımsak
2 adet limon
1/2 su bardağı tahin (90-100 ml)
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1,5 çay kaşığı tuz


Üzeri için

1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 yemek kaşığı nohut


Yapılışı

Nohutları 1 gece veya en az 4-5 saat öncesinden ıslatın. Sindirimi kolaylaştırması ve daha kolay pişmesi için suyuna 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyin. Ertesi gün suyunu süzün ve tekrar sudan geçirin.Nohutları tencereye alıp üzerine su ekleyin ve pişmeye bırakın. Normal bir çelik tencerede 45 dakika kadar pişecektir. Nohutlar iyice yumuşadıktan sonra ocaktan alın. 1-2 yemek kaşığı kadar humus üzerinde servis etmek üzere ayırın.Bu sırada tahin, zeytinyağı, kimyon ve tuzu bir kaseye alın. Limonların suyunu da ekleyin. Son olarak sarımsakları ince ince kıyıp onları da ekleyin ve güzelce karıştırın.Haşladıktan sonra suyunu süzdüğünü nohutları hazırladığınız tahinli karışımla mutfak robotunda pürüzsüz kıvam alıncaya dek çekin. Eğer mutfak robotu zorlanıyorsa, azar azar zeytinyağı veya su ilave ederek dilediğiniz kıvama ulaşmasını sağlayın.Ardından servis tabağına alarak tatlı kaşığıyla ortasına bir yuvarlak çizin.Kenara ayırdığınız 1-2 yemek kaşığı nohutu üzerine serpiştirin.Son olarak zeytinyağını gezdirip toz biber serpin ve servis edin.

Afiyet olsun!

~alıntıdır~
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:13.