06 Ekim 2022, 00:14 | #1 |
Dereotlu Kabak Tarator
Dereotlu Kabak Tarator Malzemeler 1 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet büyük boy kabak 1/2 demet dereotu 2 diş sarımsak 6 yemek kaşığı süzme yoğurt 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber Üzeri İçin 1 yemek kaşığı zeytinyağı Yapılışı İlk olarak kabakları yıkayın ve kabuklarını soymadan rendeleyin.Bir tavayı ocağa alın biraz zeytinyağı ekleyin ve kabakları içerisine bırakın. Kabakları 5 dakika sote edip acı kokusu çıkmasını sağlayın.Acı koku çıktıktan sonra ocaktan almadan önce tuz ilave edin.Son olarak karabiberi ekleyip güzelce karıştırın.Kabağı soğuması için bir kaba alın ve dinlendirin.Bir kaseye yoğurdu alın, içerisine kıyılmış dereotunu ve sarımsağı ekleyin.Çırpıp malzemeleri güzelce birleştirin.Daha sonra içerisine soğuyan kabakları atın ve karıştırın.Üzerine zeytinyağı gezdirerek, dilediğiniz gibi servis edin. Afiyet olsun. ~alıntıdır~ |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|