24 Ağustos 2021, 13:41 | #1 |
Zeytinyağlı Çemen (Acuka) Tarifi
Malzemeler
5 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı kuru reyhan 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı çörek otu 1 tatlı kaşığı kara biber 1 tatlı kaşığı susam 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 tatlı kaşığı isot 1 tatlı kaşığı rendelenmiş soğan 1 tatlı kaşığı tuz ( salçası tuzlu olan koymasın 1 çay bardağı sıkılmış limon suyu 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber 1 su bardağı ceviz Sıkılmış bir limon suyu Bir su bardağı zeytinyağı 3 diş rendelenmiş sarımsak 1 tatlı kaşığı isot Acı sevmeyen acı baharatları az koyabilir Zeytinyağlı Çemen (Acuka) Tarifi Bütün malzemeler uygun bir kaba koyup karıştıralım. Çemeni ağzı kapalı buzdolabında saklayalım bir hafta 10 gün birşey olmaz. Yapılışı kolay olduğu için ihtiyaç duyulduğunda az yapıp taze olarak kahvaltılarda tüketedebilirsiniz.
________________
Sükunet en güzel huzudur. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|