22 Ağustos 2021, 15:33 | #1 |
Pezzik Cacığı Tarifi
Pezzik Cacığı Tarifi İçin Malzemeler
3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 adet soğan 1/2 su bardağı pilavlık bulgur 1 yemek kaşığı domates salçası 2 adet közlenmiş kırmızı biber 1 adet pancar (haşlanmış, suyuyla birlikte) 4-5 yemek kaşığı çırpılmış yoğurt 1 avuç doğranmış maydanoz Pezzik Cacığı Tarifi Nasıl Yapılır? Pancarları haşlayın ve suyuyla birlikte kenarda bekletin. Ayrı bir tencerede zeytinyağı ile birlikte soğanı yumuşayana kadar kavurun. Ardından bulguru da ekleyip kavurmaya devam edin. 2 dakika sonra salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Közlenmiş ve doğranmış kırmızı köz biberleri de ekledikten sonra haşlandıktan sonra küçük doğranmış pancarları ve haşladığınız suyundan üzerini kapatacak kadar ekleyin. Bulgurlar pancarın suyunu çektikten ve yumuşadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Servis etmeden önce üzerine çırpılmış yoğurt ve doğranmış maydanoz ekleyip sevdiklerinizle afiyetle tüketin. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|