IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 21 Ağustos 2021, 23:24   #1
Kayıtlı Üye
VelevKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Köpoğlu

Köpoğlu



Malzemeler
2 adet patlıcan
2 adet sivri biber
500 ml ayçiçek yağı
2 adet olgun domates
40 ml zeytinyağı
5 g tuz
3 g karabiber
150 g süzme yoğurt
1 diş sarımsak

Nasıl Yapılır?
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekleterek acısını çıkartın.
Biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve küp küp doğrayın.
Derin yağda biberleri kızartın, patlıcanların suyunu süzüp aynı yağda kızartın.
Ayrı bir tavada rendelenmiş domatesleri zeytinyağında kavurmaya başlayın, tuz ve karabiberle lezzetlendirip suyunu çekene kadar pişirin. Bu aşamada bir tutam toz şeker ekleyebilirsiniz.
Kızarmış patlıcan ve biberleri servis tabağına alıp, üzerine domates sosu dökün.
Son olarak, ezilmiş sarımsak ve bir tutam tuz ile çırpılmış süzme yoğurdu üzerine gezdirerek servis edin.
Püf Noktası
*Patlıcanları kızartmadan önce 15 dakika tuzlu suda bekletebilirsiniz. Böylece acı tadını salacaktır.
*Kızartma işleminin ardından biber ve patlıcanları kağıt havluda bekletin.
*Sulanmaması için yoğurdu servis esnasında ekleyin.


Alıntıdır.
________________

B
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:50.