21 Ağustos 2021, 23:24
|
#1
|
|
Köpoğlu
Köpoğlu
Malzemeler
2 adet patlıcan
2 adet sivri biber
500 ml ayçiçek yağı
2 adet olgun domates
40 ml zeytinyağı
5 g tuz
3 g karabiber
150 g süzme yoğurt
1 diş sarımsak
Nasıl Yapılır?
Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekleterek acısını çıkartın.
Biberleri yıkayıp çekirdeklerini temizleyin ve küp küp doğrayın.
Derin yağda biberleri kızartın, patlıcanların suyunu süzüp aynı yağda kızartın.
Ayrı bir tavada rendelenmiş domatesleri zeytinyağında kavurmaya başlayın, tuz ve karabiberle lezzetlendirip suyunu çekene kadar pişirin. Bu aşamada bir tutam toz şeker ekleyebilirsiniz.
Kızarmış patlıcan ve biberleri servis tabağına alıp, üzerine domates sosu dökün.
Son olarak, ezilmiş sarımsak ve bir tutam tuz ile çırpılmış süzme yoğurdu üzerine gezdirerek servis edin.
Püf Noktası
*Patlıcanları kızartmadan önce 15 dakika tuzlu suda bekletebilirsiniz. Böylece acı tadını salacaktır.
*Kızartma işleminin ardından biber ve patlıcanları kağıt havluda bekletin.
*Sulanmaması için yoğurdu servis esnasında ekleyin.
Alıntıdır.
________________
❤ B ❤
|
|
|