IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 2 Post By HatuneLLa
  • 1 Post By Rü_

 
 
Seçenekler Stil
Alt 17 Kasım 2021, 14:15   #1
Yeniden...
HatuneLLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Post Özbek Pilavı

Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
5 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
400 gram kuşbaşı kuzu eti
3 su bardağı pirinç
4. 5 – 5 su bardağı sıcak su
2 baş sarmısak
Tuz, kimyon, karabiber

Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

Pilav tenceresinde sıvı yağ ve tereyağı eritilir.
Piyazlık doğranan soğanlar eklenir ve karamelize oluncaya kadar kavrulur.
Kuşbaşı etleri tencereye eklenir suyunu çekene kadar kavrulur.
Etler suyunu çekip kavrulduktan sonra rendelenmiş havuçlar eklenir ve karıştırılır.
Havuçlar yumuşayınca pirinçler eklenir ve 3 dk daha kavrulur.
Su, tuz, kimyon ve karabiberi de eklendikten sonra karıştırın 2 baş sarımsağı pilavın üstüne koyun hafifçe bastırın. Tencerenin kapağını kapatın.
5 dk yüksek ateşte, 10 dk kısık ateşte pişirdikten sonra servis edilir.
Ayranla birlikte nefis oluyor.

Not: etler önceden haşlanır, kavrulursa zamandan tasarruf olur hem de daha lezzetli olur. Ben de etleri önceden haşlayıp sonra kavurdum.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] alinti
Rü_ ve KahKaha bunu beğendiler.
________________

Sükunet en güzel huzudur.
 
Alt 17 Kasım 2021, 14:16   #2
emotions and memories
Rü_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Çok lezzetli

HatuneLLa bunu beğendi.
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:58.