Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Kasım 2021, 14:15   #1
HatuneLLa
Yeniden...
HatuneLLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Post Özbek Pilavı

Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet kuru soğan (piyazlık doğranmış)
5 adet orta boy havuç (rendelenmiş)
400 gram kuşbaşı kuzu eti
3 su bardağı pirinç
4. 5 – 5 su bardağı sıcak su
2 baş sarmısak
Tuz, kimyon, karabiber

Özbek Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

Pilav tenceresinde sıvı yağ ve tereyağı eritilir.
Piyazlık doğranan soğanlar eklenir ve karamelize oluncaya kadar kavrulur.
Kuşbaşı etleri tencereye eklenir suyunu çekene kadar kavrulur.
Etler suyunu çekip kavrulduktan sonra rendelenmiş havuçlar eklenir ve karıştırılır.
Havuçlar yumuşayınca pirinçler eklenir ve 3 dk daha kavrulur.
Su, tuz, kimyon ve karabiberi de eklendikten sonra karıştırın 2 baş sarımsağı pilavın üstüne koyun hafifçe bastırın. Tencerenin kapağını kapatın.
5 dk yüksek ateşte, 10 dk kısık ateşte pişirdikten sonra servis edilir.
Ayranla birlikte nefis oluyor.

Not: etler önceden haşlanır, kavrulursa zamandan tasarruf olur hem de daha lezzetli olur. Ben de etleri önceden haşlayıp sonra kavurdum.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] alinti
________________

Sükunet en güzel huzudur.