22 Ağustos 2021, 18:30 | #1 |
Fırında Makarna (Su Böreği Lezzetinde)
Malzemeler
1 paket makarna tercihen kelebek ya da fiyonk makarna 1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 su bardağı tulum peyniri (ufalanmış) Yarım su bardağı kaşar rendesi Yarım su bardağı beyaz peynir 3-4 avuç maydanoz ÜZERİ İÇİN SOS; 1 su bardağı kaşar rendesi 1 yemek kaşığı un 4 adet yumurta 1 çay kaşığı karabiber Fırında Makarna (Su Böreği Lezzetinde) Tarifi Yapılışı Makarnayı haşlayıp yumuşayınca suyunu süzüp daha sıcakken tereyağı ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırıyoruz. Ardından peynirleri ince kıyılmış maydanozunu ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Yağlanmış borcam ya da o ebatlarda bir tepsiye makarna karışımını döküp kaşıkla yayıyoruz. Üst sosu için, yumurtaları bir tasa kırıp karıştırıyoruz. Üzerine unu da ekleyip tel çırpıcıyla çırpıyoruz. Kaşar rendesini de ekleyip karıştırdıktan sonra makarnanın üzerine kaşıkla azar azar dökerek yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırınımızın orta rafında üzeri kızarana dek pişirip çıkarıyoruz. Dilimleyip sıcak sıcak afiyetle yiyebiliriz.
________________
Sükunet en güzel huzudur. |
|
|
22 Ağustos 2021, 18:31 | #2 |
Emeğine sağlık.
________________
❤ B ❤ |
|
|
22 Ağustos 2021, 18:35 | #3 |
tsk ederim efendim
________________
Sükunet en güzel huzudur. |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|