Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22 Ağustos 2021, 18:30   #1
HatuneLLa
Yeniden...
HatuneLLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Post Fırında Makarna (Su Böreği Lezzetinde)

Malzemeler

1 paket makarna tercihen kelebek ya da fiyonk makarna
1 yemek kaşığı tepeleme tereyağı
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı tulum peyniri (ufalanmış)
Yarım su bardağı kaşar rendesi
Yarım su bardağı beyaz peynir
3-4 avuç maydanoz

ÜZERİ İÇİN SOS;

1 su bardağı kaşar rendesi
1 yemek kaşığı un
4 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber

Fırında Makarna (Su Böreği Lezzetinde) Tarifi Yapılışı

Makarnayı haşlayıp yumuşayınca suyunu süzüp daha sıcakken tereyağı ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırıyoruz.
Ardından peynirleri ince kıyılmış maydanozunu ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.
Yağlanmış borcam ya da o ebatlarda bir tepsiye makarna karışımını döküp kaşıkla yayıyoruz.
Üst sosu için, yumurtaları bir tasa kırıp karıştırıyoruz.
Üzerine unu da ekleyip tel çırpıcıyla çırpıyoruz.
Kaşar rendesini de ekleyip karıştırdıktan sonra makarnanın üzerine kaşıkla azar azar dökerek yayıyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırınımızın orta rafında üzeri kızarana dek pişirip çıkarıyoruz. Dilimleyip sıcak sıcak afiyetle yiyebiliriz.
________________

Sükunet en güzel huzudur.