25 Ekim 2023, 15:31
|
#1
|
|
Peynirli Ve Trüf Mantarlı Ravioli
Peynirli Ve Trüf Mantarlı Ravioli

Malzemeler
Hamur için
200 g beyaz un
50 g irmik unu
8 adet yumurta sarısı
5 ml zeytinyağı
1 tutam tuz
Ravioli iç harcı için
200 g Ricotta peyniri (Rendelenmiş)
100 g Grana Padano peyniri (Rendelenmiş)
100 g Pecorino Romano peyniri (Rendelenmiş)
100 g Fontina peyniri (Rendelenmiş)
70 g siyah trüf mantar (Doğranmış)
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
Grana padano sos için
100 g Grana Padano peyniri
100 g krema
Üzeri için
50 ml Dömi Glas sos
50 g patlamış kinoa
30 ml maydanozlu zeytinyağı
Peynirli Ve Trüf Mantarlı Ravioli
Nasıl Yapılır
Hamur için gerekli tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırın ve kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurduktan sonra 2 saat süreyle dinlendirin.
İç harç malzemelerini bir kaba alarak karıştırın.
Dinlendirdiğiniz hamuru 2 bezeye bölerek, her bir bezeyi 1 mm kalınlığında açın. İki beze arasına iç harcı, mantı içi gibi düzenli aralıklarla yayın ve içinde hava kabarcığı bırakmamaya dikkat ederek kapatın.
İç harca dikkat ederek kenar kısımlarının üzerinden tırtıklı bir kesici yardımıyla geçip yapışmalarını ve şekil almalarını sağlayın. Unlu bir bezin üzerine alarak dinlendirin.
Grana Padano sosu için peynir ve kremayı benmari usulü eritin.
Ravioliyi kaynayan suda 3-4 dakika süreyle pişirin.
Servis tabağının zeminine Grana Padano sosunu yayın ve haşladığınız ravioliyi üzerine koyun. Son olarak dömi glas sos, maydanozlu zeytinyağı ve patlamış kinoayı ekleyerek servis edin.
|
|
|