IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 16 Eylül 2021, 21:29   #1
Standart Olumlama teknikleri nelerdir?

Olumlama nedir, nasıl yapılır öğrendiğimize göre gelelim teknik kısımlara! Hayatımızı kökten değiştirebilecek bu yöntemi hangi teknikleri kullanarak uygulamalıyız? Düşüncenin cümle haline getirilmiş hali olarak da nitelendirilebilecek olumlama teknikleri nelerdir? Aşağıdaki başlıklardan kullanabileceğiniz basit olumla tekniklerini öğrenecek, düşünce gücünüzün farkına daha iyi varacaksınız.
Geçmişi arkanızda bırakmayı öğrenin.
Çünkü bilinçaltımız geçmiş tecrübelerimizle oluşmuş çekirdek inançlarla doludur. Bu çekirdek inançları kırmadan, olumlama yapmak çok zordur. Yani bugüne kadar yaşamış olduğumuz kötü olaylar, çekilen sıkıntılar, kötü giden ilişkiler, sırtımızdan vuran dostlar, şanssızlık olarak nitelendirdiğimiz içinden çıkılmaz durumlar ve dahasını arkamızda bırakmayı öğrenmeliyiz. Yukarıda bahsettiğim konular, olumlama tekniğinden faydalanmamıza engel olacaktır. Bilinçaltımıza istediğimiz sinyalleri göndermemizin önüne geçecektir. İşte bunun için affetmeyi öğrenmeliyiz. Hem kin beslediğimiz insanları hem de kendimizi gönülden affetmeliyiz. Bu aşamayı geçmeden olumlama yapmamalıyız. Zira içimiz kin, öfke gibi duygularla doluyken olumlama yapmak, boşa kürek çekmekten farksız olacaktır.

2 “İstiyorum” Demeyin!
Olumlama yaparken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da “istiyorum” ifadesinden kaçınmaktır. Mesela; ”mutlu olmak istiyorum” yerine “mutluyum” demelisiniz. “Zengin olmak istiyorum” yerine “zengin olmak için gereken güce sahibim, evrenin bana bolluk ve bereket getireceğine inanıyorum” gibi cümleler kullanmalısınız. Zira “istiyorum” dediğinizde bilinçaltınız istemeye odaklanır ve yalnızca istemekle sınırlı kalırsınız.

3 Cümlelerinizde Dilek Şart ve Gelecek Zaman Kipi Kullanmayın!
Olumlama yaparken dilek şart ve gelecek zaman kipi kullanmaktan kaçınmalısınız. Çünkü her iki çekim de olumlamanın mantığına ters düşmektedir. Mesela; “şu olursa, şöyle olurum” dediğinizde olacak şeyi bir koşula bağlamış olursunuz. Aynı şekilde; gelecek zaman kipi kullanarak kurduğunuz olumlama cümleleri de henüz gelmemiz bir zamanda kalacak ve büyük ihtimalle de gerçekleşmeyecektir. Çünkü bugün “yarın daha mutlu olacağım” derseniz, hep yarını bekleyecek, isteğinizi hep sonraya erteleyeceksiniz. Bunun yerine “mutluyum” demelisiniz. Diğer bir ifadeyle; cümlelerinizde şimdiki zaman ve geniş zaman kipi kullanmalısınız.

4 Cümlelerinizi Kendinize Göre Değiştirin
Örneğin; mutlu olma olumlamaması yapmak istiyorsunuz. Ama “mutluyum” demek size zor geliyor. Ya da bu cümleyi inanarak söyleyemiyorsunuz. İşte bu durumun üstesinden gelmek için de cümlelerinizi biraz daha yumuşatma yoluna gidebilirsiniz. Örneğin; “mutluyum” olumlamasına inanmak size zor geliyorsa, “mutlu olmak için hazırım” gibi olumlalar yapabilirsiniz. Zaman içinde kullandığınız kelimelerin etkisini hissetmeye başlayacak ve sonunda “mutluyum” diyebileceksiniz.

5 Net Olun!
Evet, olumlama tekniğinin faydasını gerçekten görmek istiyorsanız, net olmanız gerektiğini de öğrenmelisiniz. Örneğin; “iyi bir hayat yaşamak istiyorum” gibi fazla genel olumlama cümleleri kullanmamalısınız. Bunun yerine iyi bir hayattan kastınızın ne olduğuna karar vermelisiniz. Daha belirgin isteklerinize odaklanmalısınız.

6 Olumlu Cümleler Kullanın!

Korkmuyorum, kötü hissetmiyorum, mutsuz değilim” gibi cümlelerle olumlama yapamazsınız. Çünkü bunların bilinçaltına tıpkı kendileri gibi olumsuz sinyaller göndermektedir. İşte tam da bunun için “korkmuyorum” demek yerine “güvendeyim” demeyi tercih etmelisiniz. Size göre aynı şeyi ifade etse de cümlenin olumlu olmasına özen göstermelisiniz.
(Alıntıdır)
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:48.