IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By LaviNya

 
 
Seçenekler Stil
Alt 16 Eylül 2021, 21:32   #1
"Çok affeder, bir kez güvenirim"
LaviNya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Hayatınıza Yeni Bir Yön Vermek için Kullanmanız Gereken Olumlama Cümleleri!

Evet, bu cümlelere bakarak, ihtiyaç duyduğunuz olumlamayı çok daha rahat bir şekilde yapabileceksiniz. Kaldı ki yukarıda olumlama yaparken dikkat etmeniz gerekenleri bir bir inceledik. Yani gerisi size kalıyor. Mesela; korkularınızı yenmek için mi olumla yapmak istiyorsunuz? O zaman inanarak “güvendeyim” demelisiniz. Zengin olmak mı istiyorsunuz? O zaman “bolluk ve bereket içinde yaşamayı seçiyorum, istediğim kadar para kazanabileceğime inanıyorum” gibi olumlamalar yapmalısınız. Sonuçta; aşağıdaki olumlama cümlelerine göz attığınızda ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaksınız.

1 Geçmişte Beni Üzen Herkesi Affediyorum
Belki de öncelikli olarak yapmanız gereken olumlama bu! Çünkü geçmiş düşüncelere takılıp kaldığınızda, yerlerine yenilerini koyamazsınız. İşte bu nedenle geçmişte sizi üzen ya da bir şekilde size zarar veren herkesi affetmelisiniz. Sadece sözcüklerinizle değil, aynı zamanda tüm kalbinizle buna inanmalısınız.

2 Huzurluyum ve Yalnızca Nefesime Odaklanıyorum!
Hayatın koşturmacasının hemen herkese ağır geldiğinin farkındayım. Gün içinde bir sürü sorunla uğraşmak zorunda kalıyoruz ve genel olarak kendimizi stresli hissediyoruz.İşte burada yapmanız gereken şey; daha huzurlu hissetmek için olumlama tekniğini kullanmak! Kendinizi baskı altında hissettiğiniz her an faydalanabileceğiniz bu olumlama cümlesiyle nefesinize odaklanmalısınız. Ruhunuzdaki karmaşadan kurtulabilirsiniz. 3 Her Şeyimle Kendimi Kabul Ediyor ve Seviyorum!
Daha mutlu olmak ve başkalarına bakarak kendinizi yetersiz hissetmekten kurtulmak için de böyle bir olumlama yapabilirsiniz. Hem iyi hem de kötü olan özelliklerinizle kendinizi kabul edip, daha çok sevmeye başlayabilirsiniz. Kıyaslama yaklaşımından uzaklaşmanızı ve aynaya baktığınızda kendinizden çok daha hoşnut olmanızı sağlayacaktır. Bu olumlama cümlesiyle hayatınızın geri kalanını çok daha güzel bir şekilde geçireceğinizden emin olabilirsiniz.

4 Başıma Gelen Olayı Şanssızlık Olarak Görmüyor ve Bana İyi Şeyler Getireceğine İnanıyorum!
Olumlama tekniğini kullanıyor olabilirsiniz ama bu demek değil ki her zaman iyi ve güzel şeylerle karşılaşacaksınız. Elbette, bazı kötü durumlarla karşılaşacaksınız ve bazı talihsiz olaylar yaşayacaksınız. Ama böyle anlarda yapmanız gereken şey, başınıza gelen her şeyin bir nedeni olduğunu düşünmektir. Yani her şeyin bir nedeni olduğuna inanmalısınız. Yaşadığınız üzücü bir olayın sizi çok daha güzel bir şey yaşamaya yönlendireceğini düşünüp, aksilikleri birer araç olarak görmeyi deneyin.

5 Öfkeli Olduğumun Farkındayım ve Ona Hükmedebilecek Güçteyim!
Sinirli olduğunuz anlarda kendinizi telkin etmek için bu olumlama cümlesini kullanabilirsiniz. Öfkeli olduğunuzun farkına varıp, onu kontrol edebilecek güçte olduğunuzu düşündüğünüzde, keskin sirke küpüne zarar verir atasözünün ne kadar doğru olduğu gerçeğiyle yüz yüze gelmek zorunda kalmayacaksınız. Çünkü duygu ve düşünceleriniz üzerinde hakimiyet kuracak ve öfkenizin kurbanı olmayacaksınız.

6 İşimi Seviyor ve İstediğim İşi Yapıyorum
İşinizi sevmenin başarınız ve mutluluğunuz üzerinde ne kadar etkili olduğunu biliyorsunuz, değil mi? O halde “işimi seviyorum ve istediğim işi yapıyorum” olumlamasından faydalanmalısınız. Sabah kalktığınızda “yine mi iş var” demek yerine “çok şükür ki gidebileceğim bir işim var, sevdiğim işi yapıyorum, yaptığım işle gurur duyuyorum ve daha başarılı olacağıma inanıyorum” gibi şeyler söylemelisiniz. İnanın bana; söylediklerinize inandığınızda iş hayatında umduğunuzdan çok daha fazla başarılı olacak ve işini severek yapan insanların yaşadığı tatmin duygusuyla tanışacaksınız.

7 Seviyor ve Seviliyorum!
Daha ötesi var mı? Seviyor ve seviliyorsunuz! Hayatınızı daha iyi bir noktaya ulaştırmak için sevdiğinizi ve sevildiğinizi düşünerek, olumlamanızı bu yönde yapabilirsiniz. Hayatınızdaki insanları bir bir düşünerek, sevginin gücünün farkına varmalısınız ve ne kadar şanslı olduğunuzu bilmelisiniz. Zira seviyor ve seviliyorsunuz!

8 İstediğimi Elde Edebilecek Güçteyim!
Öz güven konusunda sıkıntı yaşayanların kullanması gereken olumlama cümlesi de bu! Çünkü kendinizi yeterli görmeyi öğrenip başarabileceğinize gerçekten inandığınızda, hayalini kurduğunuz şeylere çok daha kolay ulaştığınızı göreceksiniz. Gözünüzde dağ gibi büyüttüğünüz zor işlerin üstesinden kolaylıkla gelecek, istediğinizi elde edebilecek güçte olduğunuza inandığınız için nihayetinde başarıya ulaşacaksınız.


(Alıntıdır)
Rü_ bunu beğendi.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 10:40.