IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 Post By YiLDiZ

 
 
Seçenekler Stil
Alt 25 Temmuz 2022, 09:48   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 50'li yaşlarda kadın sağlığı

50’li yıllar, kadın sağlığı ve vücutları için gerçekten önemli bir zamandır. Kemik yoğunluğundaki değişimlerden doğal menopozun olağan etkilerine kadar birçok olay vücudunuza ekstra özen göstermeniz gerektiğini vurgular. Kendinize ekstra özen göstermeniz gereken bir dönemdesiniz ve biz sizin yanınızdayız!

Bu dönemde sağlık kontrollerini aksatmamak oldukça önemlidir. Doktorunuz bu süre zarfında ihtiyacınız olan testler ve kontroller konusunda size tavsiyede bulunmaktadır. Düzenli olarak sağlık durumunuzda herhangi bir değişiklik olup olmadığını kontrol edin. Normal mamogramlara giderek meme kanseri farkındalığınızı artırın.

Kemik sağlığınızı korumaya destek olmak bu dönemde oldukça önemlidir. Kemik yaşayan bir dokudur ve güçlendirilebilmektedir. İnsan yaşamının bazı dönemlerinde kemikler hızlı yapılmakta veya yıkılmaktadır. Menopoz dönemi, kemik yıkımının en hızlı olduğu dönemlerden biridir. Bu dönemde kalsiyum açısından zengin beslenme önerilmektedir.
Bazı egzersizler de menopozun yan etkilerini azaltmaya yardımcı olabilir. Bunlar arasında yüzme, hafif aerobik ve bisiklete binme gibi düşük etkili egzersizler bulunur. Aynı durum, daha ileri yıllarda sıklıkla yükselebilen tansiyonunuz için de geçerlidir. Her iki yılda bir kan basıncınızı ve kolesterol seviyenizi kontrol ettirmeniz önerilmektedir. Doktorunuz bu kontrollerin sıklığı konusunda tavsiyede bulunacaktır.

Omega-3 ve omega-9 gibi sağlıklı yağlar yaşamın tüm aşamalarında vücudunuza yardımcı olmaktadır. Özellikle 50’li yaşlarda sağlıklı saç ve cildi korumak için önem arz eder.
SosiN bunu beğendi.
________________






H u z u r . . .
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:01.