IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 18 Mayıs 2022, 12:34   #1
YiLDiZ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Sezaryenle doğum sonrası öneriler

* Ameliyat sonrası 2. gün tamamlandıktan sonra ameliyat kesi yerini örten pansuman açılabilir ve açık bırakılması önerilir. Ancak iç çamaşırının lastiğinin dikiş hattına temas etmemesi önerilir.

* Sezaryenle doğumdan 3 gün sonra, operasyon sahası herhangi bir yara bakım ürünü kullanmadan ayaktan duş alınabilir.

* Cilt dikişlerinde kullanılan dikişler cilt içine konmuş olup kendiliğinden emilen sentetik maddelerden yapılmıştır. Dikişlerin alınmasına gerek yoktur, kendiliğinden eriyecektir. Dikiş hattı boyunca hissizlik, batma uyuşma gibi şikayetler olabilir. Bu şikayetler 6. aya kadar uzayabilir.

* Operasyon kesisinin her 2 köşesinde fasya adı verilen karın ön duvarının en güçlü tabakasına konan dikişlerin düğümleri olup özellikle ayağa kalkarken ve doğrulurken ağrınız olabilir. Eğilme ve doğrulma şeklindeki hareketlere, özellikle de egzersizlerin sezaryenden en erken 5-6 hafta sonra başlanması önerilir. Doğum sonrası kanama kesildikten sonra yüzmede sakınca yoktur.

* Sezaryenle doğumdan en erken 1 hafta sonra araba kullanılabilir.

* Ameliyat sonrası 7. günde gebelik süresince kullandığınız demir ve D vitamini preparatına başlayabilirsiniz. Gebelik sırasında boşalan demir depolarınızın dolması için en az 3 ay kullanmanız önerilir. Ayrıca D vitamini kullanımına çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı tarafından aksi belirtilmedikçe 3 ay devam edilmelidir.

* Lohusalık döneminde doktora danışılmadan ilaç kullanılmamalıdır.

* Doğum sonrası ilk 2 haftada özellikle solunum ve terleme yolu ile farkında olunmayan sıvı kayıpları olabilir. Ancak ilk 7 gün içinde özellikle bacaklar ve ayak bileğinde olan şişlikler artabilir.

* Gebelik sırasında vücudunuzda ortaya çıkan fiziksel değişikliklerin tamamen gerilemesi 3 ayı bulabilir.

* Cinsel birlikteliğe doğumdan 6 hafta sonra başlanabilir. Eğer bebek gecede en az 2 kez emziriliyor, 2-3 saat aralıklarla anne sütü veriliyor ve annede menstrüel kanama başlamadıysa ilk 3 ay emzirme gebelik şansını azaltır (% 90-96). Ancak bu yolun etkinliği yukarıda belirtilen koşullara bağlıdır.

* Genellikle doğum sonrası 6. haftadan itibaren modern bir yöntemin gebelikten korunma amacıyla çiftlerce kullanılması önerilir.

alıntı
________________






H u z u r . . .
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:31.