12 Nisan 2023, 15:07
|
#1
|
|
Hindistan cevizi ve lavanta aromali limonata
HİNDİSTAN CEVİZİ VE LAVANTA AROMALI LİMONATA
Malzemeler:
8-9 limon suyu
1 bardak şeker
8 bardak Hindistan cevizi suyu
4 bardak su
1/2 bardak lavanta şurubu ( 2 su bardağı su, 2 su bardağı şeker, 4 çorba kaşığı ayıklanmış lavanta)
Buz
Yapılışı:
Limon suyu, şeker, hindistan cevizi suyunu ve suyu bir sürahinin içine alıp şeker eriyene kadar karıştırın ya da çalkalayın.
Lavanta şurubu için; 2 su bardağı suya 2 su bardağı şeker ekleyip karıştırın. Bir iki taşım kaynadıktan sonra üzerine 4 çorba kaşığı ayıklanmış lavantayı dökün. Karıştırdıktan ve bir miktar daha ateşte tuttuktan sonra kapağı sıkıca kapatılmış kavanozlara doldurup 2 hafta kadar buzdolabında saklayınız.
Önceden hazırladığınız lavanta şurubunu sürahi içine boşaltıp karıştırın. Lavanta şurubunun miktarını kişisel zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Servis yaparken biraz buz ve lavanta tutamı ekleyebilirsiniz.
alıntı
________________
Sanalı bıraktım..
|
|
|