IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Eylül 2022, 19:27   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Manikür nasıl yapılır?

Manikür nasıl yapılır?



Evde manikür nasıl yapılır?
1. Adım: Eski ojeleri çıkarma zamanı!

Evde manikür yapmaya başlamadan önce, tırnaklarındaki eski ojelerden kurtulmalısın. Hem ojeleri çıkarmak, hem de aynı zamanda tırnaklarına bakım yapmak için, nemlendirici ve besleyici özellikteki asetonları tercih edebilirsin.

En sevdiğimiz asetonu sana da önermemiz gerek: Parmex Aseton, formülündeki nemlendirici ve besleyici içeriklerle, asetonun tırnağa verdiği kurutucu etkiye engel oluyor. Böylece tırnaklar nemleniyor, besleniyor ve tırnak kırılmalarının önüne geçilmiş oluyor.


2. Adım: Tırnaklarını şekillendir

Manikür yapımı için öncelikle bir törpüye ihtiyacın olacak. Cam bir törpü ile tırnaklarını şekillendirerek manikürüne başlayabilirsin. Tırnaklarını törpüyle şekillendirerek tırnak yapına da dikkat etmelisin. Tırnak şekline göre manikür stillerine göz atmanı öneriyoruz.

Kare tırnak: Tırnaklarını çok uzatma, orta uzunluk senin için ideal. Tırnaklarını küt törpülemelisin.
Oval tırnak: Eğer oval manikür yapmak istiyorsan tırnak uçlarını yuvarlak törpülemelisin. Oval tırnaklara french manikür çok yakışıyor!
Badem tırnaklar: Tırnaklarının yapısı uzunsa badem şeklinde törpüleyerek 2018 manikür trendlerine ayak uydurabilirsin.
Kısa tırnak: Kısa tırnak manikürü en zor manikür stillerinden biri. Kısa yapılı tırnaklarının etlerini biraz geriye iterek tırnaklarını daha uzun gösterebilirsin. Genellikle açık renkli ojeler sürmelisin.
Cam törpün yoksa sünger törpüleri de kullanabilirsin. Güzellik marketlerinde gördüğün renkli ve sünger şeklindeki törpüler oldukça kullanışlıdır. 4 aşamalı, dikdörtgen şeklindeki bu törpüler, tırnak kenarlarını törpülemene, pürüzlerini ortadan kaldırmaya, tırnağının üst düzeyini pürüzsüzleştirmeye ve tırnağını parlatıp cilalamaya yardımcı olur.



3 taraflı sünger tırnak törpünün yumuşak yüzeyi ile tırnaklarının yüzeyini törpüle ve parlatıcı tarafı ile tırnaklarını cilala. Bu adımlar tırnaklarının daha parlak aynı zamanda da pürüzsüz görünmesine yardımcı olur.

Eğer tırnaklarına sürekli oje sürüyorsan tırnağının üzerinde soyulmalar veya sarıya dönük bir renk değişimi görmen çok normal. Sünger törpü sayesinde tırnağındaki bu soyulmalardan kurtulabilir daha kusursuz görünen tırnaklara sahip olabilirsin. Aman dikkat,eğer sünger törpün yoksa bu adımı metal törpüyle yapmamalısın.


3. Adım: Kütikülleri gider

Tırnaklarının çevresindeki ölü derilerden yani kütiküllerden kurtulmak için öncelikle bir manikür suyu hazırlamalısın. Islak manikür için evde manikür suyu hazırlamak çok kolay: Sıcak bir suyun içerisine likit el sabunundan çok az bir miktar koy ve parmaklarını sok ve tırnak etlerin yumuşayana kadar bekle. Kuru manikür için ellerini ıslatmana gerek yok, hızlıca bir sonraki adıma geçebilirsin. Sütlü manikür için ellerini süt banyosu içinde bekletmelisin. Böylece sütün içindeki değerli mineraller ve yağlar ellerinin beslenmesini sağlar. Sütlü manikür kuru eller için tavsiye ediliyor.


Tırnak etlerin yumuşadıktan sonra ellerini kurula ve ahşap kütikül çubuklarıya ile tırnak etlerini geriye doğru it. Eğer bu ahşap çubuklardan yoksa, törpünün sivri kısmını da kullanabilirsin. Burada kullandığın törpünün çok sivri olmamasına ve nazik olmaya dikkat etmelisin.


Bu noktada iki seçeneğin olacak: Ya sadece tırnak etlerini itmekle yetinip üzerlerine bakım yapan bir yağ sürebilirsin, ya da bir manikür pensiyle kütiküllerini kesebilirsin. Kütikülleri pensle kesmek, sürekli bir ihtiyaç haline gelecektir. Sadece itmek ise senin için pratik bir uygulama olabilir, seçenek tamamen sana kalmış!


4. Adım: Oje bazı uygula

Manikürünü bitirdikten sonra, el kremi ile ellerini yumuşatabilirsin. Krem emildikten sonra, tırnaklarına besleyici ve güçlendirici oje bazı sürmelisin. Tırnak bazı hem ojenin uzun süre tırnağında kalmasını sağlıyor hem de oje ve tırnağın arasında koruyucu bir bariyer oluşturuyor. Oje sürmesen dahi besleyici baz ojeleri kullanarak tırnaklarının daha parlak görünmesini sağlayabilirsin.






 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:45.