IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Eylül 2022, 19:08   #1
Ada
BANLI ÜYE
Ada - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Tırnak Bakımı

Tırnak Bakımı



1. Tırnak kırılmalarının önüne geç
Tırnakların çabuk kırılıyorsa, öncelikle bunu bir sağlık sorunu olarak ele almalısın. Kalsiyum takviyesi almak, bol su içmek ve meyve-sebze ağırlıklı beslenmek sorunu kısa sürede çözebilir. Tırnak kırılması neden olur öürendikten sonra, uygun bakımları uygulayabilirsin.

Kolonya ve dezenfektan gibi alkol içeren sıvılar da tırnaklarına zarar verebilir. Tırnaklarına çok fazla temas etmeyecek şekilde uygulamaya dikkat edebilirsin.

2. Doğru törpülemenin önemi
Tırnaklarını çok sert bir şekilde törpülediğinde de tırnakların zarar görebilir. Bunun için cam veya kağıt törpüleri tercih edebilir, törpülerken daha nazik ve yumuşak haraketler yapabilirsin. Tırnak uzatma yöntemleri ile tırnaklarının nasıl daha uzun olacağını öğrenebilirsin.




3. Tırnaklarını temiz tut
Sağlıklı ve bakımlı tırnakların en önemli adımı, temiz tutmaktan geçiyor. Düzenli bir şekilde tırnak fırçaları ile temizlediğinde, ellerinin çok daha bakımlı olduğunu göreceksin.

4. Ojelerini temizlerken dikkat et
Tırnaklarına yoğun miktarda aseton uygulamak tırnaklarına zarar verebilir. Bunun için doğru miktarda asetonu pamuğa dökmelisin. Ayrıca ojeleri tırnaklarından kazımak da tırnak sağlığını iyi etkilemeyecektir.

5. Base coat ve Top coat uygula
Oje sürmeden önce oje bazı uygulayarak tırnaklarının daha güçlü olmasını sağlayabilirsin. Özellikle besleyici içerikler içeren base coat ojeler tırnaklarını güçlendirecek ve kırılmaların önüne geçecektir.

6. Tırnak bakımında doğal malzemelerden yararlan
Evde doğal tırnak bakımı yaparken, elinin altında bulunan bazı malzemelerden yararlanabilirsin. Örneğin manikür suyuna birkaç damla limon damlatarak tırnak sararmalarının önüne geçebilirsin. Ayrıca zeytinyağı, hindistan cevizi yağı ve badem yağı ile tırnaklarına bakım yapabilirsin.

7. Ev işleri yaparken eldiven kullan
Bulaşık yıkarken veya temizlik yaparken, ellerini kimyasallardan korumak için eldiven takmayı unutmamalısın. Böylece hem tırnak etlerini hem de tırnaklarını sert kimyasallardan korumuş olacaksın.

8. Ellerini düzenli olarak nemlendir
Ellerinin ve tırnaklarının bakımlı görünmesini istiyorsan, düzenli olarak nemlendirmelisin. Doğru el kremini seçerek hem sağlıklı tırnaklara hem de bakımlı ellere sahip olabilirsin. Bazı el kremleri aynı zamanda tırnak bakım kremi görevi de görüyor. Böylece bir taşla iki kuş vurmuş olacaksın.


 
Alt 28 Eylül 2022, 19:09   #2
Rüzgar Esti Dal Kırıldı
SerdaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Tırnakları yemek de bu bakıma dahil mi acaba ?

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:06.