IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç4Beğeni
  • 1 Post By Absent
  • 1 Post By LaviNya
  • 2 Post By KahKaha

 
 
Seçenekler Stil
Alt 23 Aralık 2021, 13:25   #1
Kayıtlı Üye
EzeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Afiyet olsun Lahmacun severler

Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler
İç harcı için:
2
adet
kırmızı biber
3
adet
yeşil biber
2
adet orta boy
soğan
1
demet
maydanoz
2
adet
domates
1
yemek kaşığı
domates salçası
1
yemek kaşığı
biber salçası
1/2
çay kaşığı
pul biber
1
çay kaşığı
toz kırmızı biber
1
çay kaşığı
tuz
1
çay bardağı
sıvı yağ
1/4
çay bardağı
su
500
gram
yağlı dana kıyma
Hamuru için:
5
su bardağı
un
2
su bardağı
su
1
tatlı kaşığı
tuz
1
çay kaşığı
toz şeker

Lahmacun Tarifinin Püf Noktası
Lezzetli bir lahmacun için harcınızın kıvamı cıvık olmalıdır ve hamurun üzerine kenarlarına gelecek şekilde yayılmalıdır. Fırının önceden ısıtılmış olmasına da özen gösterin.

Lahmacun Tarifi Nasıl Yapılır?
Bir mutfak robotunun içinde iç harcı için baharatlar, salça sıvı yağ ve kıyma hariç tüm malzemeleri alın ve çekin. Maydanozları en son ilave edin.

Rondonun içinden büyükçe bir kaba aldığınız harca baharatları, salçayı ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın.

Son olarak kıymayı ekleyerek güzelce yoğurun.Lahmacunun lezzetli olması için harcınızın cıvık bir kıvamda olması gerekir. Yeteri kadar cıvık bir kıvamda değilse, biraz su ekleyebilirsiniz.

Harcınız dinlenirken, hamurunuzu yapmaya başlayın. Suyu bir kaba dökün, üzerine tuz ve şekeri ilave ederek güzelce karıştırın. Azar azar da un ilave edin.

Unu yavaş yavaş suya ekleyerek orta sertlikte bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamurunuz orta sertliğe ulaşınca tezgahın üzerine alıp en az 5 dakika daha yoğurun.

Hamuru bir silindir haline getirip eşit parçalara bölün. Aynı büyüklükte lahmacunlar yapabilmek için hamurlarınızın ağırlığı da eşit olmalıdır.
Eşit büyüklükte ayırdığınız bezelerin üzerini hafif nemli bir mutfak beziyle örtüp en az 1 saat dinlenmeye bırakın.
Bu sırada, fırınınızı 250 derece fanlı ve alt üst açık olacak şekilde açın ve güzelce ısıtın.
Mutfak tezgahının üzerine biraz un serperek bezelerinizi teker teker açmaya başlayın. Hamurunuzu mümkün olduğu kadar ince

İnce açtığınız hamurun üzerine lahmacun harcını kenarlarına da gelecek şekilde güzelce yayın. Harcınızın sulu olmasına özen gösterin. Kenarları boş bırakmayın.

Lahmacunu yağlı kağıt üzerine alın. Önceden 250 derece alt üst fanlı ısıttığınız fırının tabanına yağlı kağıtla birlikte yerleştirin.
Pişirirken kürek benzeri bir mutfak gereciyle lahmacunun altını kontrol edin, hafifçe yanık olduğu zaman fırından çıkarıp diğer hazırladığınız lahmacunları fırına yerleştirebilirsiniz. Her bir lahmacunu fırın performansınıza göre 7-10 dakika arası pişirebilirsiniz.
Ardından çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!
[IMG]https://imgyukle.com/i/oEQS2G
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
https://imgyukle.com/i/oEQT6Q[/IMG]
 
Alt 23 Aralık 2021, 16:42   #2
Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gel şuraya ver tarifi yaaa

AntepLi bunu beğendi.
________________

Öpüşmek; alt katı kiralamak için, üst katta yapılan anlaşmadır..
 
Alt 23 Aralık 2021, 17:00   #3
"Çok affeder, bir kez güvenirim"
LaviNya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]mmmm hadi bize Yapta yiyek

KahKaha bunu beğendi.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alt 23 Aralık 2021, 17:18   #4
Standart

Alıntı:
LaviNya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]mmmm hadi bize Yapta yiyek
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] varken utanırım ama onsuz yiyeceksek yapayım

AntepLi ve LaviNya bunu beğendiler.
________________





 
Alt 23 Aralık 2021, 17:22   #5
Tanrı Tektir,Ordusu Türk'tür.
AntepLi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Bu Neçe Tarifdir Kral. Kaç

________________

Bir Işık Süzüldü Tanrı Dağından,Tanrı Dedi ki;Senin Adın TÜRK Git İntikamını Al Yarından..

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:38.