IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 24 Aralık 2021, 09:22   #1
ßen KaßusLar iLe Büyüdüm HayaL Etmek Ne Haddime?
CeZa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 24.12.21 Günün Yemeği

Üzeri Çıtır, İçi Yumuşacık: Fırında Tavuk But Tarifi

Fırında Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk marinesi için:
3
adet
tavuk budu
(ikisi kalçalı)
1
adet
rendelenmiş soğan
3
diş
sarımsak
1
yemek kaşığı
domates salçası
1
çay kaşığı
tuz
1
çay kaşığı
pul biber
1
çay kaşığı
karabiber
1
çay kaşığı
kekik
1
çay kaşığı
kimyon
1
yemek kaşığı
yoğurt
Sebzeler için:
1
adet
kırmızı kapya biber
1
adet
soğan


Fırında Tavuk But Tarifinin Püf Noktası
Tavuğu vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında dinlendirin. O şekilde daha lezzetli olacaktır. Tuz miktarını da damak zevkinize göre ayarlayın. İçerisindeki salça miktarından ötürü kendiliğinden belli oranda bir tuzu olacaktır.

Fırında Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır?
Marinasyonunu hazırlamak için 1 adet rendelenmiş soğan, 3 diş rendelenmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1'er çay kaşığı tuz, pul biber, karabiber, kekik, kimyon ve 1 yemek kaşığı yoğurdu ekleyip güzelce karıştırın.

Fırına vereceğiniz kabı yağlayın ve üzerine bıçakla çizik attığınız 3 adet tavuk budunu yerleştirin.

Hazırladığınız tavuk marinasyonunu butların her yerine gelecek şekilde sürün.
1'er adet soğan ve kırmızı kapya biberi de tavukların etrafına yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında dışı iyice kızarıp, içi yumuşacık olana dek pişirin.

Fırında tavuk budunuz hazır, afiyet olsun!
________________

Aşk]Çok Kısa Unutması Neden Uzun?
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:02.