|
24 Aralık 2021, 09:22 | #1 |
24.12.21 Günün Yemeği
Üzeri Çıtır, İçi Yumuşacık: Fırında Tavuk But Tarifi
Fırında Tavuk But Tarifi İçin Malzemeler Tavuk marinesi için: 3 adet tavuk budu (ikisi kalçalı) 1 adet rendelenmiş soğan 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı kimyon 1 yemek kaşığı yoğurt Sebzeler için: 1 adet kırmızı kapya biber 1 adet soğan Fırında Tavuk But Tarifinin Püf Noktası Tavuğu vaktiniz varsa 1 gece buzdolabında dinlendirin. O şekilde daha lezzetli olacaktır. Tuz miktarını da damak zevkinize göre ayarlayın. İçerisindeki salça miktarından ötürü kendiliğinden belli oranda bir tuzu olacaktır. Fırında Tavuk But Tarifi Nasıl Yapılır? Marinasyonunu hazırlamak için 1 adet rendelenmiş soğan, 3 diş rendelenmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1'er çay kaşığı tuz, pul biber, karabiber, kekik, kimyon ve 1 yemek kaşığı yoğurdu ekleyip güzelce karıştırın. Fırına vereceğiniz kabı yağlayın ve üzerine bıçakla çizik attığınız 3 adet tavuk budunu yerleştirin. Hazırladığınız tavuk marinasyonunu butların her yerine gelecek şekilde sürün. 1'er adet soğan ve kırmızı kapya biberi de tavukların etrafına yerleştirin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında dışı iyice kızarıp, içi yumuşacık olana dek pişirin. Fırında tavuk budunuz hazır, afiyet olsun!
________________
Aşk]Çok Kısa Unutması Neden Uzun?
|
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|