IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Ekim 2021, 01:42   #1
"Çok affeder, bir kez güvenirim"
LaviNya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 3 Ekim 2021 Günün Yemeği

Kabak Sarması



Kabak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
2 adet kabak
1/2 çay bardağı pirinç
100 gram kıyma
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı domates püresi
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı karabiber


Kabak Sarması Nasıl Yapılır?
Öncelikle kabakları bol suyla yıkayıp kurulayın. Ardından rulo olacak şekilde uzun ince doğrayın.
Bir kasenin içinde yarım yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber ve tuzu karıştırın. Bu karışımı kabakların üzerine fırça yardımıyla sürün.
Sosladığınız kabakları fırında 10 dakika pişirin.
İç harcı için; Derin bir kasede kıyma, pirinç, domates püresi, karabiber ve kimyonu karıştırın.
Fırınlanmış ve soğutulmuş kabakların içerisine, hazırladığınız harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyup rulo şeklinde sarın.
Hazırladığınız kabak ruloları tepsiye dik bir şekilde yerleştirin.
Zeytinyağını sos tavasında kızdırın ve içerisine sarımsak tozu ilave edin.
Sarımsaklı zeytinyağını kabakların üzerinde gezdirin.
Kalan iç harcı salça ile birleştirin. Üzerine sıcak su ekleyerek kıvamını açın.
Hazırladığınız karışımı kabak ruloların üzerinde gezdirin. Kabak sarmasını önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
Açılmasını önlemek için ortadan tahta şiş geçirebilirsiniz. Afiyet olsun.


Alıntıdır.
________________

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 17:50.