IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Günün Yemeği (https://www.ircforumu.org/gunun-yemegi/)
-   -   3 Ekim 2021 Günün Yemeği (https://www.ircforumu.org/gunun-yemegi/20337-3-ekim-2021-gunun-yemegi.html)

LaviNya 03 Ekim 2021 01:42

3 Ekim 2021 Günün Yemeği
 
Kabak Sarması

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Kabak Sarması Tarifi İçin Malzemeler
2 adet kabak
1/2 çay bardağı pirinç
100 gram kıyma
1 yemek kaşığı zeytinyağı
3 yemek kaşığı domates püresi
1 çay kaşığı sarımsak tozu
1 çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı karabiber


Kabak Sarması Nasıl Yapılır?
Öncelikle kabakları bol suyla yıkayıp kurulayın. Ardından rulo olacak şekilde uzun ince doğrayın.
Bir kasenin içinde yarım yemek kaşığı zeytinyağı, karabiber ve tuzu karıştırın. Bu karışımı kabakların üzerine fırça yardımıyla sürün.
Sosladığınız kabakları fırında 10 dakika pişirin.
İç harcı için; Derin bir kasede kıyma, pirinç, domates püresi, karabiber ve kimyonu karıştırın.
Fırınlanmış ve soğutulmuş kabakların içerisine, hazırladığınız harçtan 1 tatlı kaşığı kadar koyup rulo şeklinde sarın.
Hazırladığınız kabak ruloları tepsiye dik bir şekilde yerleştirin.
Zeytinyağını sos tavasında kızdırın ve içerisine sarımsak tozu ilave edin.
Sarımsaklı zeytinyağını kabakların üzerinde gezdirin.
Kalan iç harcı salça ile birleştirin. Üzerine sıcak su ekleyerek kıvamını açın.
Hazırladığınız karışımı kabak ruloların üzerinde gezdirin. Kabak sarmasını önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin.
Açılmasını önlemek için ortadan tahta şiş geçirebilirsiniz. Afiyet olsun.


Alıntıdır.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:47.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.