30 Eylül 2021, 23:30 | #1 |
30 Eylül 2021 Günün Yemeği
Arnavut Pilavı Arnavut Pilavı için Malzemeler Tavuk 2 bardak pirinç 1 adet kuru soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1 yemek kaşığı salça 1 kepçe yağ Arnavut Pilavı Nasıl Hazırlanır? Önce tavuğu doğrayıp haşlıyoruz. Daha sonra bir tavaya kuru soğanı yemeklik doğrayıp üzerine yağını döküyoruz ve biraz öldürene kadar kavuruyoruz. Soğanlar kavrulunca üzerine salçayı ekliyoruz birazda onunla kavurup altını kapatıyoruz. Pirinci yıkayıp borcama alıyoruz ve üzerine salçasını döküyoruz iyice harmanlıyoruz. Daha sonra üzerine tavukları diziyoruz ve 4 bardak tavuk suyunu ekliyoruz. 200° fırına sürüyoruz suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Daha sonra 10 dk falan dinlendirip afiyetle yiyoruz. Alıntıdır.
________________
❤ B ❤ |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
|
|