Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Eylül 2021, 23:30   #1
VelevKi
Kayıtlı Üye
VelevKi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart 30 Eylül 2021 Günün Yemeği

Arnavut Pilavı



Arnavut Pilavı için Malzemeler

Tavuk
2 bardak pirinç
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça
1 kepçe yağ

Arnavut Pilavı Nasıl Hazırlanır?

Önce tavuğu doğrayıp haşlıyoruz. Daha sonra bir tavaya kuru soğanı yemeklik doğrayıp üzerine yağını döküyoruz ve biraz öldürene kadar kavuruyoruz.

Soğanlar kavrulunca üzerine salçayı ekliyoruz birazda onunla kavurup altını kapatıyoruz.
Pirinci yıkayıp borcama alıyoruz ve üzerine salçasını döküyoruz iyice harmanlıyoruz. Daha sonra üzerine tavukları diziyoruz ve 4 bardak tavuk suyunu ekliyoruz.
200° fırına sürüyoruz suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
Daha sonra 10 dk falan dinlendirip afiyetle yiyoruz.

Alıntıdır.
________________

B