IRCForumu.ORG   sohbetkacak
sohbetkeyfim


 
 
Seçenekler Stil
Alt 15 Eylül 2023, 11:03   #1
"Omne ignotum pro magnifico."
Chloe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Günün Yemeği 15.09.2023

Beğendili Piliç Pirzola

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Malzemeler
6 adet patlıcan
1 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı kaşar peyniri
Yarım su bardağı süt
Un (Az miktarda)
Karabiber
Tuz

Tavuk için:
700 gram tavuk pirzola
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Toz kırmızı biber
Tuz

Beğendili Piliç Pirzola
Nasıl Yapılır

Beğendi için; İlk olarak patlıcanları ocakta közleyin ve kabuklarını güzelce soyun.
Soyduğunuz patlıcanları ufak ufak dilimleyin. Bu esnada tavayı ocağa alarak ısıtın.
Tavaya zeytinyağı ve tereyağını ekleyerek hafifçe karıştırın. İçerisine un ekleyin ve kavurun.
Unun üzerine patlıcanları ilave edin ve çatalla ezerek karıştırın.
Ocağın altını kısın. Yarım bardak sütü tavaya yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
Süt kaynayana dek malzemeleri karıştırın. Kaynadığında ise üzerine karabiber, tuz ve rendelenmiş kaşar peyniri ekleyerek ocağı kapatın.
Eğer beğendinin kıvamı çok koyuysa, bir miktar sıcak su ekleyerek açabilirsiniz.

Piliç pirzola için; Sarımsakları rendeleyin.
Bir kabın içerisine sarımsak, zeytinyağı, toz biber, karabiber ve tuzu alarak karıştırın.
Tavukları sosun içerisine alarak en az yarım saat bekletin.
Yapışmaz tavayı ocağa alın ve tavukları tek tek önlü arkalı olacak şekilde kızartın.
Servis tabağına hazırladığınız beğendiyi alın ve yuvarlak olacak şekilde yayın.
Beğendinin üzerine piliç pirzolaları ekleyerek sıcak bir şekilde servis edin. Afiyet olsun.



lezzet.com.tr
________________



: ( :
Her hikayenin iki tarafı vardır.






 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:13.