IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Güncel ve Son Dakika Haberler Güncel ve Son Dakika Haberler

 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Ağustos 2021, 15:13   #1
Kayıtlı Üye
CRown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Cumhurbaşkanı Erdoğan: 3 ili afet bölgesi ilan ediyoruz

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sel felaketinin yaşandığı Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde açıklamalarda bulunarak, Sinop, Bartın ve Kastamonu'yu genel hayata etkili afet bölgesi ilan ettiklerini söyledi.



AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 11 Ağustos'ta Batı Karadeniz bölgesinde etkili olan aşırı yağış sonucu Bartın, Kastamonu ve Sinop'ta meydana gelen sel ve su baskınları sonrası incelemelerde bulunmak üzere geldiği Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde açıklamalarda bulundu. Burada cuma namazını kılan Erdoğan’a, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun eşlik etti.

Cuma namazı sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan, sel felaketinden etkilenen Bartın, Sinop ve Kastamonu'yu genel hayata etkili afet bölgesi ilan ettiklerini söyledi. Konuşmasına sel felaketinde hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyerek başlayan Erdoğan, doğal afetlerin şu an dünyanın birçok ülkesinde meydana geldiğini dile getirdi. Erdoğan, "Dünyanın pek çok yeri gibi ülkemizde tabii felaketlerle boğuşmaktadır. Bu sadece ülkemizde olan değil Amerikası da böyle, Kanadası da böyle. Temennizmiz o ki en az hasarlarla felaketleri atlatalım" dedi.

Sel bölgesinde kredi desteğinden vergi ertelemelerine kadar tüm acil tedbirleri devreye adıklarını söyleyen Erdoğan, "Devlet olarak tüm imkanlarımızla felaketin ilk anlarından itibaren sizlerle beraberiz. Tüm bakanlarımızla hep birlikte bölgede çalışmaları sürdürüyoruz. Aşından yemeğine ne gerekiyorsa yaptık yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Sel bölgelerinde mahsur kalanların yüzde 95'inin kurtarıldığını dile getiren Erdoğan bölgede, 4 bin 760 personel, 19 helikopter, 1 İHA, 66 ambulans, 41 UMKE, 630 hizmet aracı, 437 iş makinası ve pek çok araç gereçin faaliyet gösterdiğini de ekledi.

Erdoğan şöyle devam etti:

"Yıkılanın yerine daha iyisini yaparak, yananın yerine daha fazlasını dikerek, eksilenin yerine daha çoğunu koyarak yolumuza devam ediyoruz. Diğer afetlerde olduğu gibi fevkalade bir durum olmadıkça inşallah 1 yıl içerisinde burada da bu konutları bitireceğiz."

MUHALEFETE TEPKİ

Ülkenin Ege ve Akdeniz bölgelerinde meydana gelen yangınlara da değinen Erdoğan, "Ormanlarımız yandı. Bitmedik ki. Kardeşim 19 senede bu ülkede 5,5 milyar ağaç diktik. Nasıl diktiysek yine dikeceğiz ve küllerimizde ayağa kalkacağız. Bu işi de biz başaracağız" diyerek, eleştirilerden dolayı muhalefete yüklendi. Erdoğan, "Dikili bir fidanları yok ülkelerinde. Ne yangın bölgelerine giderler ne sel bölgelerine... Oturdukları yerden gazel okurlar" dedi.
Alıntı
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:37.