IRCForumu.ORG   Cilek Chat
sohbetkeyfim


Güncel ve Son Dakika Haberler Güncel ve Son Dakika Haberler

 
 
Seçenekler Stil
Alt 13 Ağustos 2021, 15:11   #1
Kayıtlı Üye
CRown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Mali müşavirlere "kara para" yükü

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yeni tebliği ile birlikte mali müşavirlere, 'Kara paranın önlenmesiyle mücadele' görevi verildi. ASMMMO Başkanı Bahadır, “Bu düzenleme mali müşavirler için hem çerçevesi çizilmemiş mükerrer bildirimlerdir hem de bir yüktür” dedi.



Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yayımladığı yeni tebliğe göre, mali müşavirlere ek görevler verildi. Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) Başkanı Turgut Bahadır, yeni düzenlemeye neden karşı çıktıklarını anlattı. Mali müşavirlere kara paranın önlenmesiyle mücadele görevi yüklendiğini söyleyen Bahadır, “Kara paranın aklanmasını suç kabul edip terörün finansmanının önlenmesi yönünde yasal düzenlemeler yapıp daha sonra varlık barışı düzenlemelerini yapmak hangi mantıkla izah edilebilir?’’ diye sordu.

Kara para ile mücadele görevinin MASAK’a ait olduğunu vurgulayan Bahadır, şunları kaydetti:

“MASAK suç sonucu ortaya çıkan gelirlerin aklanması çalışmaları ile mücadele etmek, aklama suçlarının ortaya çıkması için gerekli çalışmalar ve araştırmalar yapmak, ilgili alanda veri toplamak, toplanan tüm verileri bir araya getirerek analiz etmek, gerektiğinde inceleme yaptırmak için kurulmuştur. MASAK, Tüzel kişiliğin yüzde 25'i aşan hissesine sahip gerçek kişi ortak bilgilerine MERSİS, Ticaret Sicili üzerinden kolayca ulaşabilecekken bu bilginin tüm kurumlar vergisi mükellefleri için ayrıca istenmesi devletin arşiv yükünü artırmaktan öte bir yarar sağlamayacağı gibi Mali Müşavir için de ek bir angaryadır. Gerçek faydalanıcı bilgisi zaten Mali Müşavire verilen bilgi değildir.”

VERGİ CENNETİ ÜLKELER LİSTESİ YAYINLANMIYOR

“Kara paranın aklanmasını suç kabul edip ve terörün finansmanının önlenmesi yönünde yasal düzenlemeler yapıp, sonra varlık barışı düzenlemelerini yapmak hangi mantıkla izah edilebilir? Üstelik yurt dışından getirilecek paralar konusunda hiçbir suretle vergi incelenmesi ve tarhiyat yapılmaması güvencesi vermeyi nasıl izah edebiliriz? Bu paralar üzerinden vergi alınamıyor. Vergi cenneti ülkeler listesi 15 yıldır yayınlanmadığı için, vergi cenneti ülkelere Türkiye'den yapılan ödemelerden yüzde 30 tevkifat yapılamamaktadır. Konu vergi cenneti ülkeler olunca 15 yıldır hiçbir girişimde bulunulmadı şimdi de Mali Müşavirlerden gerçek kullanıcı formu adı altında gerçek faydalanıcı bilgileri isteniyor.”
Alıntı
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:28.