IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 03 Ağustos 2021, 21:24   #1
Kusursuz dost arayan dostsuz kalır.
CURRY SAUCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kelle Söğüş Tarifi

Kelle Söğüş Tarifi Tarifi İçin malzemeler


  • 50 g kuzu kelle eti
  • 100 g kuzu ciğeri
  • 50 g krema
  • 100 ml süt
  • 5 g taze kekik
  • 50 g domates
  • 10 g kuru soğan (İnce doğranmış)
  • 5 g sarımsak (İnce doğranmış)
  • 100 ml sızma zeytinyağı
  • 30 g limon suyu
  • 5 g maydanoz
  • 10 g tuz
  • 3 g tane karabiber
  • 2 adet defne yaprağı
  • Biber turşusu
  • Nar ekşisi
Tandır ekmeği için
8-10 Kişilik
  • 400 g tam buğday unu
  • 200 g buğday unu
  • 200 g ekşi maya hamuru
  • 5 g tuz
  • 3 g yaş maya
  • 500 ml su (Ilık)


Kelle Söğüş Tarifi Nasıl Yapılır?


  • Kuzu kelleyi iyice yıkadıktan sonra soğuk suda 2 saat bekletin. Suyu bu süre zarfında 2 – 3 kez değiştirin.
  • Daha sonra bir tencereye alarak 1 adet defne yaprağı ilave edilmiş tuzlu suda ve kısık ateşte 2.5 saat süreyle haşlayın ve soğuduktan sonra söğüşlük doğrayın.
  • Kuzu ciğerini bir kaseye alarak üzerine sütü ilave edin ve 24 saat süreyle +4 derece ısıdaki buzdolabında bekleterek kanını çıkarın.
  • Tandır ekmeği için kuru malzemeleri; unu ve tuzu bir karıştırma kabına alarak iyice karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açın ve ekşi maya hamuru ile yaş mayayı ekleyerek yavaş yavaş karıştırdıktan sonra 40 dakika süreyle dinlenmeye bırakın.
  • Daha sonra 50 g’lık ufak bezeler haline getirin ve tekrar 20 dakika dinlendirin. Dinlenen hamuru elinizle açn ve 200 derecedeki fırında alt üst 5 dakika pişirin.
  • Soğan ve sarımsağı bir tavaya alarak zeytinyağında soteleyin ve kuzu ciğerini ekleyin. Tuz, karabiber, defne yaprağı ve taze kekiği ilave ettikten sonra 5-10 dakika kadar ciğeri pişirin.
  • Defne yaprağını içerisinden aldıktan sonra soğuk kremayı ekleyin ve blenderdan geçirerek püre haline getirin.
  • Ciğer püresini sıkma torbasına alarak servis tabağının zeminine yayın. Üzerine doğranmış kelle söğüş, domates, soğan ve maydanozu ilave edin.
  • Son olarak üzerine nar ekşisi ilave ederek limon suyu sıkın ve biber turşusu ile tandır ekmeği eşliğinde servis edin.
lezzet
 
Alt 03 Ağustos 2021, 21:31   #2
Far From The World..
PuSLu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

şaşırtıcı (: afiyet olsun resimdeki kelle soğüş mü şimdi.

Bizi yıllardır kandıranlar utansın....



emeğine sağık

 
Alt 03 Ağustos 2021, 21:35   #3
Kusursuz dost arayan dostsuz kalır.
CURRY SAUCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
PuSLu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
şaşırtıcı (: afiyet olsun resimdeki kelle soğüş mü şimdi.

Bizi yıllardır kandıranlar utansın....



emeğine sağık



sitede öyle görünüyordu bakim başka siteden resmine ekleyeyim yada resimsiz kalsın yapılan malzeme ye göre resim eklemek lazım sonuçta

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:17.