IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


 
 
Seçenekler Stil
Alt 01 Ağustos 2021, 18:37   #1
Kusursuz dost arayan dostsuz kalır.
CURRY SAUCE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Kirde Kebabı

Kirde Kebabı Tarifi İçin malzemeler


  • 500 gr jülyen kuzu eti (Tercihe göre dana etide kullanılabilir.)
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvıyağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • 5 adet lavaş
Üzeri için;
  • Yoğurt
Et marinasyonu için;
  • 1 adet soğan suyu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet defne yaprağı
  • Birkaç dal taze kekik
(Marinasyon etin daha yumuşak olmasını sağlarken baharatın ve soğanın lezzetini içine çeker. Yapılması lezzetin artışı için önerilir.)


Kirde Kebabı Nasıl Yapılır?


  • Tava ocağa alınır ve bir süre ısınması sağlanır.
  • Tava ısındıktan sonra içerisine yağ eklenir. (Isı ne kadar yüksek olursa etin mühürlenmesiyle etin suyu içinde kalır.)
  • Yeterince ısınan tavanın içerisine etler atılır ve güzelce renk alana kadar kavrulur.
  • Küçük doğranmış soğanlarda tava eklenir ve pembe renk alana kadar kavrulur.
  • Salça eklenir ve kavrulur ardından domates eklenir.
  • Baharat ve tuz ilave edildikten sonra 10 dk daha kavrulur ve altı kapatılır.
  • Lavaşın biri bir servis tabağına alınır ve üzerine hazırlanan et sote eklenir.
  • 5 kat bu şekilde dizildikten sonra en üstü kapatılır.
  • Üzerine yoğurt dökülerek servis edilir.

lezzet

 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 13:22.