IRCForumu.ORG

IRCForumu.ORG (https://www.ircforumu.org/)
-   Et Ürünleri (https://www.ircforumu.org/et-urunleri/)
-   -   Kirde Kebabı (https://www.ircforumu.org/et-urunleri/8724-kirde-kebabi.html)

CURRY SAUCE 01 Ağustos 2021 18:37

Kirde Kebabı
 
Kirde Kebabı Tarifi İçin malzemeler


  • 500 gr jülyen kuzu eti (Tercihe göre dana etide kullanılabilir.)
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvıyağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • 5 adet lavaş
Üzeri için;
  • Yoğurt
Et marinasyonu için;
  • 1 adet soğan suyu
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet defne yaprağı
  • Birkaç dal taze kekik
(Marinasyon etin daha yumuşak olmasını sağlarken baharatın ve soğanın lezzetini içine çeker. Yapılması lezzetin artışı için önerilir.)


Kirde Kebabı Nasıl Yapılır?


  • Tava ocağa alınır ve bir süre ısınması sağlanır.
  • Tava ısındıktan sonra içerisine yağ eklenir. (Isı ne kadar yüksek olursa etin mühürlenmesiyle etin suyu içinde kalır.)
  • Yeterince ısınan tavanın içerisine etler atılır ve güzelce renk alana kadar kavrulur.
  • Küçük doğranmış soğanlarda tava eklenir ve pembe renk alana kadar kavrulur.
  • Salça eklenir ve kavrulur ardından domates eklenir.
  • Baharat ve tuz ilave edildikten sonra 10 dk daha kavrulur ve altı kapatılır.
  • Lavaşın biri bir servis tabağına alınır ve üzerine hazırlanan et sote eklenir.
  • 5 kat bu şekilde dizildikten sonra en üstü kapatılır.
  • Üzerine yoğurt dökülerek servis edilir.

lezzet

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:49.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.