- -
Kirde Kebabı
(
https://www.ircforumu.org/et-urunleri/8724-kirde-kebabi.html)
CURRY SAUCE |
01 Ağustos 2021 18:37 |
Kirde Kebabı
Kirde Kebabı Tarifi İçin malzemeler
- 500 gr jülyen kuzu eti (Tercihe göre dana etide kullanılabilir.)
- 1 adet büyük boy soğan
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvıyağ
- Karabiber
- Tuz
- 5 adet lavaş
Üzeri için;
Et marinasyonu için;
- 1 adet soğan suyu
- 1 çay bardağı süt
- 1 adet defne yaprağı
- Birkaç dal taze kekik
(Marinasyon etin daha yumuşak olmasını sağlarken baharatın ve soğanın lezzetini içine çeker. Yapılması lezzetin artışı için önerilir.)
Kirde Kebabı Nasıl Yapılır?
- Tava ocağa alınır ve bir süre ısınması sağlanır.
- Tava ısındıktan sonra içerisine yağ eklenir. (Isı ne kadar yüksek olursa etin mühürlenmesiyle etin suyu içinde kalır.)
- Yeterince ısınan tavanın içerisine etler atılır ve güzelce renk alana kadar kavrulur.
- Küçük doğranmış soğanlarda tava eklenir ve pembe renk alana kadar kavrulur.
- Salça eklenir ve kavrulur ardından domates eklenir.
- Baharat ve tuz ilave edildikten sonra 10 dk daha kavrulur ve altı kapatılır.
- Lavaşın biri bir servis tabağına alınır ve üzerine hazırlanan et sote eklenir.
- 5 kat bu şekilde dizildikten sonra en üstü kapatılır.
- Üzerine yoğurt dökülerek servis edilir.
lezzet
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:49. |
|
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.