IRCForumu.ORG   sohbetkacak
reklamalanı


Ağaç Şeklinde Aç3Beğeni
  • 1 Post By FeRiDe
  • 1 Post By KivanC
  • 1 Post By KivanC

 
 
Seçenekler Stil
Alt 28 Ocak 2023, 18:59   #1
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
FeRiDe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart Tantuni Dürüm

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
MALZEMELER
200 gr bonfile

2 lavaş

Yarım domates

1 çay kaşığı sumak

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yarım soğan

10 dal maydanoz

2 çorba kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

• 200 gr bonfileyi kasaptan ince dilimler halinde alın ve ince ince şeritler halinde kesin.
• Geniş bir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyup yüksek ateşte ısıtın.
• Isınan yağa etleri boşluklu olarak koyun. Etler yüksek ateşte kavrulurken yarım su bardağı sıcak suya, birer çay kaşığı sumak ve ekleyip karıştırın.
• Etler kavrulup yer yer kahverengileşince içine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
• Sumaklı sudan arada tavaya döküp tantunici gibi tavada kalan lezzeti sıyırın.
• Orta ateşte arada tekrar su ekleyerek kavurmaya devam edin.
• Yarım soğanı piyazlık, 10 dal maydanozu da ince ince doğrayın. 1 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı tuz ve yarım tatlı kaşığı sumakla karıştırın.
• Yarım domatesi küçük küçük yemeklik doğrayın.
• 2 adet lavaşı tavaya basıp lezzetlendirin ve 3 parçaya bölüp içlerine pişen tantuniyi paylaştırın.
• Sumaklı soğanı ve domatesi koyduktan sonra dürüm yapın.
• Dilerseniz limon ve maydanozla servis edip afiyetle yiyin.

KivanC bunu beğendi.
________________

𝐵𝑒𝑛𝑖𝑚 𝑒𝑛 𝑠𝑒𝑣𝑑𝑖𝑔𝑖𝑚 𝑠𝑜𝑧, 𝑠𝑒𝑛𝑑𝑒𝑛 𝑑𝑢𝑦𝑑𝑢𝑔𝑢𝑚 𝑏𝑒𝑛𝑑𝑖𝑟.
 
Alt 28 Ocak 2023, 19:02   #2
Editör
KivanC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
FeRiDe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
MALZEMELER
200 gr bonfile

2 lavaş

Yarım domates

1 çay kaşığı sumak

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yarım soğan

10 dal maydanoz

2 çorba kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

• 200 gr bonfileyi kasaptan ince dilimler halinde alın ve ince ince şeritler halinde kesin.
• Geniş bir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyup yüksek ateşte ısıtın.
• Isınan yağa etleri boşluklu olarak koyun. Etler yüksek ateşte kavrulurken yarım su bardağı sıcak suya, birer çay kaşığı sumak ve ekleyip karıştırın.
• Etler kavrulup yer yer kahverengileşince içine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
• Sumaklı sudan arada tavaya döküp tantunici gibi tavada kalan lezzeti sıyırın.
• Orta ateşte arada tekrar su ekleyerek kavurmaya devam edin.
• Yarım soğanı piyazlık, 10 dal maydanozu da ince ince doğrayın. 1 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı tuz ve yarım tatlı kaşığı sumakla karıştırın.
• Yarım domatesi küçük küçük yemeklik doğrayın.
• 2 adet lavaşı tavaya basıp lezzetlendirin ve 3 parçaya bölüp içlerine pişen tantuniyi paylaştırın.
• Sumaklı soğanı ve domatesi koyduktan sonra dürüm yapın.
• Dilerseniz limon ve maydanozla servis edip afiyetle yiyin.

söylüyorum ayran istermisin

FeRiDe bunu beğendi.
________________

"Sevilmenin kıymeti bilinmiyorsa, Uzaklaşmak En güzeli ki üzülen sen olmayasın"
 
Alt 28 Ocak 2023, 19:04   #3
𝐈𝐫𝐫𝐞𝐥𝐞𝐯𝐚𝐧𝐭.
FeRiDe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
KivanC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster


söylüyorum ayran istermisin
İsterim .d

________________

𝐵𝑒𝑛𝑖𝑚 𝑒𝑛 𝑠𝑒𝑣𝑑𝑖𝑔𝑖𝑚 𝑠𝑜𝑧, 𝑠𝑒𝑛𝑑𝑒𝑛 𝑑𝑢𝑦𝑑𝑢𝑔𝑢𝑚 𝑏𝑒𝑛𝑑𝑖𝑟.
 
Alt 28 Ocak 2023, 19:07   #4
Editör
KivanC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Standart

Alıntı:
FeRiDe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster


İsterim .d
2 tane yerim

FeRiDe bunu beğendi.
________________

"Sevilmenin kıymeti bilinmiyorsa, Uzaklaşmak En güzeli ki üzülen sen olmayasın"
 


Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB kodu Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 19:22.