28 Ocak 2023, 18:59 | #1 |
Tantuni Dürüm
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] MALZEMELER 200 gr bonfile 2 lavaş Yarım domates 1 çay kaşığı sumak 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber Yarım soğan 10 dal maydanoz 2 çorba kaşığı zeytinyağı YAPILIŞI • 200 gr bonfileyi kasaptan ince dilimler halinde alın ve ince ince şeritler halinde kesin. • Geniş bir tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyup yüksek ateşte ısıtın. • Isınan yağa etleri boşluklu olarak koyun. Etler yüksek ateşte kavrulurken yarım su bardağı sıcak suya, birer çay kaşığı sumak ve ekleyip karıştırın. • Etler kavrulup yer yer kahverengileşince içine 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin. • Sumaklı sudan arada tavaya döküp tantunici gibi tavada kalan lezzeti sıyırın. • Orta ateşte arada tekrar su ekleyerek kavurmaya devam edin. • Yarım soğanı piyazlık, 10 dal maydanozu da ince ince doğrayın. 1 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım çay kaşığı tuz ve yarım tatlı kaşığı sumakla karıştırın. • Yarım domatesi küçük küçük yemeklik doğrayın. • 2 adet lavaşı tavaya basıp lezzetlendirin ve 3 parçaya bölüp içlerine pişen tantuniyi paylaştırın. • Sumaklı soğanı ve domatesi koyduktan sonra dürüm yapın. • Dilerseniz limon ve maydanozla servis edip afiyetle yiyin.
________________
𝐵𝑒𝑛𝑖𝑚 𝑒𝑛 𝑠𝑒𝑣𝑑𝑖𝑔𝑖𝑚 𝑠𝑜𝑧, 𝑠𝑒𝑛𝑑𝑒𝑛 𝑑𝑢𝑦𝑑𝑢𝑔𝑢𝑚 𝑏𝑒𝑛𝑑𝑖𝑟.
|
|
|
28 Ocak 2023, 19:02 | #2 | |
Alıntı:
________________
"Sevilmenin kıymeti bilinmiyorsa, Uzaklaşmak En güzeli ki üzülen sen olmayasın" |
||
|
28 Ocak 2023, 19:04 | #3 |
________________
𝐵𝑒𝑛𝑖𝑚 𝑒𝑛 𝑠𝑒𝑣𝑑𝑖𝑔𝑖𝑚 𝑠𝑜𝑧, 𝑠𝑒𝑛𝑑𝑒𝑛 𝑑𝑢𝑦𝑑𝑢𝑔𝑢𝑚 𝑏𝑒𝑛𝑑𝑖𝑟.
|
|
|
28 Ocak 2023, 19:07 | #4 |
________________
"Sevilmenin kıymeti bilinmiyorsa, Uzaklaşmak En güzeli ki üzülen sen olmayasın" |
|
|
Şu anda bu konuyu görüntüleyen etkin kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 ziyaretçi) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|